Autoritățile sucevene, acuzate că ASCUND numărul real al deceselor din cauza Covid. Moartea unui pastor NU a fost raportată. DSP vine cu o explicație

Autoritățile sucevene, acuzate că ASCUND numărul real al deceselor din cauza Covid. Moartea unui pastor NU a fost raportată. DSP vine cu o explicație

Un pastor din Suceava decedat și îngropat pe 26 martie cu COVID-19 nu e raportat printre cele 40 de decese. DSP: „Spitalul nu a transmis încă lista oficială a decedaților”

Libertatea a descoperit și a confirmat oficial un caz care infirmă raportările autorităților. Un pastor din Suceava mort pe 26 martie dimineață, îngropat în aceeași zi după-amiază și despre care familia a aflat pe 27 că a decedat de coronavirus, nu a apărut nici acum în situația națională a celor 40 de decedați.

Viorel Candrianu (sau Candreanu), pastorul Bisericii Baptiste Betel din Ipotești, o figură cunoscută a cultei la nivel național, s-a testat pe 24 martie, a fost trimis acasă, pe 25 martie i s-a făcut rău, a fost readus la spitalul din Suceava și a murit pe 26 martie.

Alți pastori și biserici din țară au pus moartea pe seama coronavirusului, iar colegul său Marcel Lungu confirmă că „familia a primit rezultatul, pozitiv, a doua zi după deces”.

Întrebați de Libertatea de ce nu a fost decesul său trecut printre primele 40, reprezentații DSP Suceava au explicat că „spitalul nu a transmis încă lista oficială a decedaților”. Altfel spus, DSP susține că nu a fost anunțat oficial nici duminică că omul a murit, deși el e îngropat de joi.

Mai multe discuții, care par să aibă loc pe un grup de Whatsapp al ISU Suceava, sugerează faptul că, în relalitate, numărul persoanelor decedate ar fi mai mare decât cel anunțat în comunicările oficiale.

Pe grupul respectiv, intitulat „ISU Suceava”, există persoane care susțin că numărul deceselor ar fi mai mare decât cel anunțat prin intermediul Grupului de Comunicare Strategică. O femeie, înregistrată cu numele Daniela, lasă de înțeles că are date certe cu privire la decesul unei femei în vârstă de 50 de ani despre spune că nu ar fi fost menționată în statistica neagră a zilei, comunicată public. Aceasta spune că este vorba despre o pacientă care ar fi decedat la Spitalul Județean Suceava, scrie Libertatea.

„O doamnă de 50 de ani, care s-a infectat în spital și a murit ieri din cauza coronavirului. Ea unde apare? Pe ce informare? De la ce oră? Ea a murit la SJU Suceava. Nu la Iași. Nici la Cluj!”, a mai spus aceasta.

Cazul presupusei victime în vârstă de 50 de ani nu este singurul care pune sub semnul îndoielii datele furnizate de autoritățile de la Suceava.

Mai este și situația unui pastor care a decedat în data de 26 martie, despre care familia a aflat abia la o zi după înmormântare că a sfârșit de coronavirus. Potrivit jurnaliștilor de la Libertatea.ro, defunctul era pastor al Bisericii Baptiste din Ipotești, iar decesul acestuia nu a fost inclus în bilanțul oficial, de 40 de morți. Motivul invocat de DSP Suceava pentru această „scăpare”, a fost acela că „Spitalul nu ar fi transmis, deocamdată, lista oficială a decedaților”.

Fotografiile sunt disponibile aici.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Doctorița cu 290 de luări de mită de la bolnavi de cancer, oprită de judecători să lucreze la stat, dar lăsată să lucreze la privat

astăzi, 09:16
3

Anca Ababneh Dumitrovici a recunoscut că a primit mită de 280 de ori în mai puțin de o lună. Avocații săi au susținut că nu a putut să refuze banii și cadourile primite de la bolnavi p...

Marcel Ciolacu anunță regionalizarea României. ”Asta nu înseamnă că se vor desființa!”

astăzi, 08:45
104

Ciolacu a dat ca exemplu Polonia și arată că se face un studiu foarte amplu privitor la modul în care va fi reorganizată România.”Reforma bugetară și reorganizarea teritori...

Suferința unui copil de 6 anișori: De la un accident banal, la confruntarea cu un inamic necruțător!

astăzi, 08:16
257

Părinții s-au alarmat și l-au dus la medic. Pentru că totul s-a întâmplat în timpul pandemiei, așteptarea pentru programare și diagnostic a fost o încercare grea.Dup...