Autoritățile au confirmat încă 4 decese în urma epidemiei de GRIPĂ din România: două la Iași. În total, 29 de morți

Autoritățile au confirmat încă 4 decese în urma epidemiei de GRIPĂ din România: două la Iași. În total, 29 de morți

Numărul deceselor cauzate de gripă a crescut în România, bilanțul urcând la 29 de morți. Nu mai puțin de patru români au murit în ultimele zile, potrivit unui comunicat al Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile.

Două dintre decesele confirmate cu virus gripal au fost în Iași, unul în Argeș și unul în Mureș. Nici una din cele patru persoane care au murit erau vaccinate anti-gripal.

Ministerul Sănătăţii a declarat epidemie de gripă în România, având în vedere numărul crescut al cazurilor de gripă şi infecţii respiratorii din ultima săptămână.

Potrivit Centrului Național de supraveghere și control al bolilor transmisibile, în săptămâna 27.01.2020 –02.02.2020, s-a inregistrat o crestere foarte mare (de peste 99%) a numarului de îmbolnăviri față de nivelul așteptat.

La nivel  national, numărul total de cazuri de infectii respiratorii acute (gripă clinică, IACRS și pneumonii) a fost de 171.081, cu 17.5% mai mare comparativ cu cel inregistrat în aceeași saptamană a sezonului precedent (145.622) si cu 66.1% mai mare comparativ cu cel din saptamana anterioară (102.981).

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

astăzi, 20:13
151

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
237

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
101

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...