Atenție, părinți! Supravegherea copiilor face diferența dintre viață și moarte!

Cadrele medicale din Botoșani trag un semnal pentru părinți, după ce două adolescente au înghițit, fiecare, câte un pumn de pastile, cele două fete nereușind să le spună medicilor ce fel de pilule au luat. 

Atenție, părinți! Supravegherea copiilor face diferența dintre viață și moarte!

Medicii spun că cele două minore, de 12 și 13 ani, au fost stabilizate, ulterior internate în secția de Pediatrie a Spitalului Mavromati, sub supraveghere medicală. Luni au fost externate în stare bună, însă cadrele medicale nu au reușit să afle ce fel de pastile au înghițit cele două fete. Pentru a fi siguri că substanțele toxice vor fi eliminate din organism, medicii au decis să le facă pacientelor spălături gastrice.  

Amintim că, sâmbătă la amiază, două ambulanțe au fost solicitate la Ștefănești, pentru a prelua două adolescente. Rudele celor două fete au intrat în panică în momentul în care le-au văzut pe acestea amețite, copilele spunând că au înghițit, fiecare, câte 20 de pastile. Familiile celor două fete au sunat la 112, solicitând ajutor, în acest timp încercând să afle de la adolescente ce fel de pastile au înghițit, însă fără succes. Fetele au spus că nu mai știu numele medicamentelor și că ambalajele le aruncaseră la foc. La fața locului s-au deplasat două ambulanțe, după ce au primit primul ajutor fetele fiind transportate la spital. Medicii le-au diagnosticat pe cele două minore cu intoxicație medicamentoasă voluntară mixtă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, apel către botoșăneni: „Este mai grav ca acum trei luni. Pandemia nu se oprește”.

Marţi, 14 Iulie 2020
1094

La prima sa întâlnire cu presa locală la mai bine de trei luni, Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani și-a început discursul de marți cu un apel către botoșăneni. A...

Botoșani a primit banii pentru pagubele create de inundații asupra infrastructurii rutiere: circa 9.800 de lei

Marţi, 14 Iulie 2020
206

În timp record, la nivelul județului Botoșani, comisiile constituite prin Ordin al Prefectului județului, Dan Nechifor, au evaluat pagubele produse de fenomenele hidrometeorologice din perioa...

Primarul municipiului Botoșani despre „Cornișa”: „Este un loc foarte râvnit în Botoșani de toate instituțiile de cultură”

Marţi, 14 Iulie 2020
333

După aproape patru luni de la ultima întrevedere, primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, a susținut marți prima conferință de presă, care a avut loc în Amfiteatrul de la ...