Apel către mediul de afaceri și ONG-uri pentru ca pacienții COVID să aibă suficient oxigen

Apel către mediul de afaceri și ONG-uri pentru ca pacienții COVID să aibă suficient oxigen

Unitățile spitalicești din Botoșani au nevoie de noi surse de oxigen pentru tratarea pacienților diagnosticați cu virusul Covid-19, transmit reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP).

Autoritățile sanitare fac astfel apel la implicarea mediului de afaceri și a ONG-urior, care s-au mobilizat exemplar în primele luni de pandemie.

Potrivit conducerii DSP, este nevoie de noi concentratoare sau aparate, întrucât cele existente sunt vechi și debitează oxigen insuficient, iar achiziția trebuie urgentată.

„Este o situație care poate deveni critică în foarte scurt timp. Avem deja 15 pacienți în momentul de față care au nevoie de aceste concentratoare de oxigen. Sau aparate de oxigen. Acestea dau un debit mai mare de litri pe oră și ajută la oxigenarea plămânului. Se evită astfel intubarea pacientului, care este foarte traumatizantă”, a precizat medicul Monica Adăscăliței, managerul DSP Botoșani.

Problema insuficienței surselor de oxigen este caracteristică nu doar secțiilor Spitalului Județean de urgență, ci și Spitalului Municipalul din Dorohoi, unde s-au demarat preoceduri pentru suplimentarea locurilor pe Secția de Terapie Intensivă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Circa o treime din testele prelucrate în ultimele 24 de ore s-au pozitivat. 37 de cazuri noi la Botoșani

Luni, 19 Octombrie 2020
1024

Alți 37 de botoșăneni au fost diagnosticați cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore, potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP). Incidența de infectare se ridic...

Dorohoiancă trimisă cu elicopterul la Iași, după un atac vascular cerebral

Luni, 19 Octombrie 2020
1207

O femeie în vârstă de 45 de ani, din municipiul Dorohoi, a fost preluată de un elicopter SMURD, luni după-amiază, aflându-se în stare critică.Pacienta a suferit un acc...

Spitalul de Recuperare va găzdui și pacienți infectați cu coronavirus

Luni, 19 Octombrie 2020
750

Spitalul de Recuperare „Sf. Gheorghe” din municipiul Botoșani va găzdui pacienți diagnosticați cu Covid-19, a anunțat luni medicul Monica Adăscăliței, manager al Direcției de...