Anunţul oficialilor chinezi: Coronavirusul supravieţuieşte pe alimentele congelate

Anunţul oficialilor chinezi: Coronavirusul supravieţuieşte pe alimentele congelate

Autoritățile chineze de sănătate au anunțat că, în cadrul unei anchete privind un focar de Covid-19, s-a descoperit coronavirus viu pe mâncare congelată ambalată.

Responsabilii Centrului pentru controlul și prevenția bolilor din China (CDC) au precizat că virusul viu a fost găsit pe ambalajul unei cutii de cod congelat, în orașul Qingdao, fiind pentru prima dată când este descoperit coronavirus viu pe produse congelate ambalate.

Specialiștii chinezi investigau sursa unui focar apărut într-un spital din Qingdao, scrie The Guardian.

Anterior, urme genetice ale coronavirusului au fost descoperite în mostre de produse congelate, însă, până în prezent, nu a mai fost izolat SARS-COV-2 viu.

“S-a confirmat astfel faptul că existența unui contact cu ambalaje contaminate de noul coronavirus poate provoca infecții”, a informat Centrul pentru controlul și prevenția bolilor din China, pe pagina oficială, fără a preciza însă de unde provine lotul de alimente congelate.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Al-Mawas a fost prezentat oficial la FC Botoșani. "Perla Siriei" va purta tricoul cu numărul 9

astăzi, 16:44
8

La cererea fanilor sirieni, Al-Mawas a fost prezentat oficial astăzi, la sediul clubului, într-o conferință la care au asistat antrenorul Marius Croitoru și finanțatorul Valeriu Iftime....

(P) PSD Botoșani: „Pe 6 decembrie votează în siguranță pentru siguranța sănătății tale, a locului tău de muncă și a educației copiilor tăi”

astăzi, 15:30
37

Comunicat:PSD Botoșani transmite alegătorilor să nu își irosească votul pe partide, care nu au niciun fel de program de guvernare concret și coerent.PSD este singura alternativă l...

(P) Cristian Achiței, candidat pentru Senatul României pe lista Partidului Național Liberal: TREBUIE SĂ VOTEZI!

astăzi, 13:30
62

Comunicat:TREBUIE SĂ VOTEZI!Pentru că te-ai simțit umilit și batjocorit atunci când ai văzut că pesediștii NU AU FĂCUT NIMIC din promisiunile cu care te-au amăgit în 2016&...