Alt sondaj, aceeași realitate: românii sunt doctori din născare

Alt sondaj, aceeași realitate: românii sunt doctori din născare

Dacă au anumite simptome medicale, 7 români din 10 (69%) caută pe internet informaţii despre ce boală ar putea indica acestea.

În urma căutărilor, 48% au declarat că s-au dus la medic, 22% au optat pentru tratamente naturiste, 13% au luat medicamente pe cont propriu, în timp ce 17% nu au luat nicio măsură.

Totodată, 81% dintre participanţii la sondaj au declarat că iau din când în când medicamente fără recomandarea medicului, însă doar pentru afecţiuni uşoare ca răceli, indigestii sau dureri de cap.

Alţi 14% dintre respondenţi au declarat că nu fac niciodată acest lucru.

Realizatorii sondajului încercau de fapt să afle cam câți români sunt dispuși să-și facă asigurări private de sănătate, însă rezultatele i-au făcut să-și pună mâinile în cap.

Rezultatele au arătat că peste 50% dintre români nu deţin şi nici nu şi-au propus să încheie o asigurare privată de sănătate.

Totodată, doar doi din zece români care nu au asigurare privată de sănătate vor să-şi facă una în următoare şase luni.

Două treimi dintre respondenţi au declarat că ar fi dispuşi să aloce o sumă lunară pentru servicii medicale private: 29% dintre aceştia au spus că ar aloca între 50 – 100 de lei, 16%, sub 50 de lei, 14%, între 100 – 300 de lei, iar 5%, peste 300 de lei.

Aproape jumătate, respectiv 48% dintre participanţii la studiu au declarat că nu îşi fac, o dată pe an, un set complet de analize, 30% dintre aceştia invocând lipsa de timp, 18% procedura greoaie din spitale, în timp ce 13% consideră că nu au nevoie de analize deoarece sunt sănătoşi.

În același timp, mai mult de jumătate dintre participanţii la sondaj, respectiv 53%, au spus că nu cunosc diferenţa dintre o asigurare privată de sănătate şi un abonament medical.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Prima vindecare în rândul botoșănenilor infectați cu coronavirus

astăzi, 20:54
1501

Medicul Valentina Morcov, din cadrul Secției de Boli Infecțioase a Spitalului Județean din Botoșani, a anunțat, luni, prima vindecare în rândul pacienților din județ infectați cu n...

Peste 130 de botoșăneni amendați pentru deplasări nemotivate, în ultimele 24 de ore

astăzi, 19:36
646

La nivelul Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani, în ultimele 24 de ore, au fost escortate la centrele de carantină 40 de persoane. Totodată, dintre cei 88 de jandarmi care au execut...

Explozie a numărului de botoșăneni aflați în carantină

astăzi, 19:32
418

Până astăzi, 6 aprilie, potrivit datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Botoșani:- în carantină instituționalizată sunt 455 de ...