VIDEO. Klaus Iohannis: Pregătiți-vă! De săptămâna viitoare vom avea alt guvern!

VIDEO. Klaus Iohannis: Pregătiți-vă! De săptămâna viitoare vom avea alt guvern!

Cu șase zile înainte de votul la moțiunea de cenzură pentru căderea Guvernului Dăncilă, președintele Klaus Iohannis le-a cerut astăzi liberalilor la întâlnirea de la Iași să se pregătească de guvernare. Un mandat de un an.

Opoziția are șanse să dea jos Guvernul Dancilă, după ce au strâns 233 voturi, mai mult decât ar avea nevoie pentru a da jos guvernul din care face parte și un botoșănean, Ministrul Muncii și Justiției Sociale, parlamentarul PSD, Marius Constantin Budai. Moțiunea de cenzură ar urma să fie votă joi, 10 octombrie, în Parlament, iar președintele a spus astăzi foarte clar: Pregătiți-vă! De săptămâna viitoare vom avea alt guvern!

„De săpătmâna viitoare vom avea un alt guvern! Moțiunea de cenzură este în procedură și vă spun cu toată seriozitatea: pregătiți-vă pentru guvernare! Eu îmi doresc foarte mult și o spun public, pentru ca tot românul să înțeleagă: eu îmi doresc ca această moțiune să treacă și acest guvern eșuat să pice”, a spus apăsat Klaus Iohannis.

„Și nu va fi un mandat lung, va fi un guvern cu un mandat scurt, aproape un mandat de tranziție. Avem nevoie de un guvern care să se ocupe de organizarea perfectă a alegerilor prezidențiale, care va construi și va promova bugetul național pentru anul viitor, foarte dificil, deja ministrul de finanțe în funcție a recunoscut că a gafat-o. Trebuie organizate alegeri locale, trebuie organizate alegeri parlamentare și ca să ne fie tuturor foarte clar, eu aștept implicare maximală, totală, eficientă, de bună-credință din partea PNL pentru a trece această perioadă de tranziție”, a subliniat șeful statului.

Iată și videoclipul postat de Rareș Bogdan cu întreaga manifestare de la Iași, unde s-au făcut toate aceste declarații.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

În sfârșit. Consilierii locali și-au dat acordul pentru punerea în practică a proiectelor primarului Flutur!

Joi, 17 Octombrie 2019
501

Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Mugurel Flutur, a anunțat în această după amiază, că în ședința “de îndată” a Consiliului Local de astăzi, consil...

Concurs: ”Promovarea turismului și a gastronomiei locale”, organizat de Colegiul Economic ”Octav Onicescu”! Vedetele au fost plăcintele ”poale-n brâu”, cozonacii și colțunașii!

Joi, 17 Octombrie 2019
174

Colegiul Economic ”Octav Onicescu”, condus astăzi de directorul Ion Huțanu și directorul adjunct Corina Valinciuc, se află zilele acestea la ceas aniversar. Se împlinesc 130 de a...

14 posturi de șefi secție din 74, scoase la concurs la Spitalul Județean ”Mavromati” Botoșani!

Joi, 17 Octombrie 2019
339

Spitalul Județean ”Mavromati” a scos la concurs nu mai puțin de 14 posturi de șefi secție. Medicii trebuie să aibă o vechime de cel puțin cinci ani în specialitate și să pre...