Senatorul Federovici: „În plan personal, sunt mândră de realizările guvernării PSD”

Senatorul Federovici: „În plan personal, sunt mândră de realizările guvernării PSD”

Președintele PSD Botoșani, Doina Federovici, a transmis un punct de vedere cu privire la impactul guvernării social-democraților asupra românilor și la situația critică în care partidul se află în prezent. Fostul vicepreședinte al Senatului a subliniat că este mândră de apartenența sa politică și că, în contextul campaniei pentru prezidențiale în plină desfășurare, căderea nu este decât efectul presiunii concurenței, PSD plecând de la conducere cu un bilanț favorabil, potrivit acesteia.

De altfel, Doina Federovici a vorbit despre importanța oamenilor pe care un Guvern îi reprezintă, despre traiul acestora din spatele cifrelor, amintindu-și că există sărăcie și discrepanțe mari de șanse. În același timp, a atras atenția cu privire la o serie de declarații ale lui Iohannis.

„Zilele acestea asistăm la o escaladare a discursului urii din partea Președintelui Iohannis. Campania electorală naște monștrii nebănuiți. Generalizarea, despre care spun de mult timp că este unul din păcatele majore ale noastre, pentru că pune etichete grosiere și nu lasă loc unei analize corecte, este omniprezentă în discursul lui Iohannis. Aflăm că PSD-ul trebuie să dispară.

Ceea ce uită candidatul Iohannis este că PSD-ul este format din oameni, care aparțin diverselor categorii sociale. Da, ce-i drept și acelea pe care alte partide refuză să le vadă sau să le reprezinte, cei care sunt în stare de precaritate și au nevoie de #solidaritatea noastră. Dar este format și din tineri, studenți, profesori, medici, lucratori în multinaționale, antreprenori, pensionari, avocați, militari, polițiști, bugetari.

Pe lângă aceștia adăugăm pe cei care simpatizează social democrația și care cred în politicile publice promovate de PSD. 

Candidatul Iohannis spune că toți aceștia trebuie să dispară pentru că "sunt nocivi". Nu am mai auzit, până acum, o declarație mai gravă în spațiul public.

În plan personal, sunt mândră de realizările #GuvernăriiPSD și aici nu mă mărginesc doar la statistici, pentru că vorbim despre oameni. Atunci când citim că am redus numărul celor aflați în stare de deprivare materială cu 1,33 milioane, uităm să ne gândim la realitatea vieții de zi cu zi a acestor cetățeni. Pentru ei, sărăcia nu este o noțiune abstractă, o trăiesc zi de zi. Egalitatea de șansă trebuie să se adreseze în primul rând lor, nu celor care au deja șase case. 

Corectitudinea unei societăți constă în felul în care distribui echitabil performanța economică către toți membrii societății, nu doar către cei privilegiați.

Creșterea economică, certificată astăzi de către Banca Mondială sau Institutul Național de Statistică de 4,2% (4,4% în TII) se regăsește în: creșterea salariului mediu net cu 33%, a creșterii puterii de cumpărare a salariului (salariu net - inflație) cu 23%, a punctului de pensie cu 45%, a pensiei minime cu 76% sau a creșterii puterii de cumpărarea a pensiei cu 35%.

Aceste performanțe nu ar fi fost posibile dacă ele nu ar fi avut un fundament solid: #empatia și #iubirea față de români”, a scris Doina Federovici pe o rețea de socializare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

astăzi, 21:57
11

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

astăzi, 20:24
32

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

astăzi, 19:40
52

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...