(P) Ziua de 1 Decembrie, ziua dedicată tuturor românilor, nu a trecut neobservată, în actualul context epidemiologic

(P) Ziua de 1 Decembrie, ziua dedicată tuturor românilor, nu a trecut neobservată, în actualul context epidemiologic

Comunicat de presă:

Membrii Organizației Județene PSD Botoșani au ținut să marcheze această zi festivă la adevărata sa valoare și au început pregătirile cu câteva zile înainte de 1 Decembrie.

Astfel că azi, de dimineață, social-democrații au organizat o mică ceremonie în locul unde este ridicat monumentul în cinstea adevăraților făuritori ai Marii Uniri, din urmă cu 102 ani.

În cimitirul Pacea, la crucea fiecărui ostaș căzut în lupta pentru neam și patrie, membrii PSD Botoșani au așezat crenguțe de brad, legate cu panglici tricolore și au aprins câte o candelă.

"Din păcate, am ajuns să sărbătorim și să trăim un 1 Decembrie diferit, o Zi Națională a României lipsită de veselia din alți ani. Nu ne putem bucura toți împreună, ca urmare a hotărârilor luate de guvernanți. Cu toate acestea, nu am putut lăsa ca o astfel de zi, cu o asemenea încărcătură istorică și emoțională, să treacă neobservată. Așa că am preferat să ne întoarcem cu fața la cei care s-au jertfit pentru Unire, la ostașii care au plătit cu propriul sânge pentru ca Marea Unire să aibă loc. Lor le datorăm cinstea și recunoștința.", a declarat Doina Federovici, președintele PSD Botoșani.

De asemenea, în fața Monumentului Eroilor, tineri ai organizației botoșănene au arborat un drapel de dimensiuni mari și au aprins fumigene în culorile drapelului național.

"Traversăm din păcate o perioadă extrem de dificilă pentru întreaga țară. Acum, mai mult ca oricând, cetățenii români au nevoie să simtă sprijinul statului român. Români suntem cu toții, iar dacă Dumnezeu ne-a lăsat pe toți aici, înseamnă că El știe că avem cu toții loc. Uniți-vă, români, iubiți-vă, români și fiți aproape unii de alții! La mulți ani, România! La mulți ani tuturor cetățenilor români, oriunde s-ar afla!", a transmis Marius Budăi, președintele executiv al PSD Botoșani.

România este a noastră, a tuturor!

LA MULȚI ANI!

(Comunicat de presă emis de organizația județeană PSD Botoșani)

 

Spune-ne opinia ta

Articole similare

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un bătrân a fost accidentat de o mașină a cărui șofer nu a fost atent la manevra de dat cu spatele

Duminică, 17 Ianuarie 2021
552

Un bărbat de 79 a fost accidentat grav de o maşină care a ieşit cu spatele dintr-o parcare. Accidentul a avut loc vineri seară în Truşeşti.În momentul în care un autoturis...

Loc de dat cu…EPIGRAMA (128)

Duminică, 17 Ianuarie 2021
308

O rubrică realizată de profesor Georgică Manole, scriitor, epigramist:Cristian Preda este cunoscut ca profesor de ştiinţe politice la Universitatea din Bucureşti, europarlamentar şi autor d...

Cutremur în România. Unde s-a produs și ce magnitudine a a avut

Sâmbătă, 16 Ianuarie 2021
452

Un cutremur cu magnitudinea de 2,9 pe Richter a avut loc în zona seismică Vrancea, la orele 18.20.33.Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 82km E de Brașov, 96km ...