(P) Scrisoare deschisă a unui candidat la Primăria municipiului Botoșani. „Niciodată nu mi-a fost teamă să am unde crește”

(P) Scrisoare deschisă a unui candidat la Primăria municipiului Botoșani. „Niciodată nu mi-a fost teamă să am unde crește”

Lucian Borfotină, actual primar al comunei Cristești și candidatul susținut de ALDE pentru Primăria municipiului Botoșani, a transmis o scrisoare deschisă botoșănenilor, prin care se prezintă acestora.

Redăm conținutul integral:

Dragi botoșăneni,

Mă adresez dumneavoastră așa pentru că îmi sunteți dragi, așa cum îmi este orașul acesta. Este locul unde m-am format ca elev, unde am învățat despre Eminescu, Iorga, Luchian, unde am învățat să iubesc istoria, unde m-am dezvoltat ca antreprenor, unde am devenit OM.

Cu tinerețe, dar cu destul de multă experiență în viață, vin în fața dumneavoastră și mă prezint. Sunt tânăr, am 38 de ani, dar nu sunt nici naiv, nici nemuncit. M-am format ca profesor, am avut și ocazia să le fiu dascăl tinerilor, unii dintre ei au devenit profesori la rândul lor. Viața m-a îndepărtat de catedră și m-a îndrumat către lumea dură a antreprenoriatului. Am deschis restaurantul familiei la 24 de ani, cu doar 5 angajați. În 10 ani și cu multă muncă, numărul acestora a crescut de opt ori, iar serviciile oferite au făcut din Magic Land un loc unde mulți botoșăneni se simt ca acasă.

Din pasiunea mea pentru istorie am rămas în minte cu o idee care mă va urmări mereu: cine nu îşi cunoaşte propria istorie şi cine nu învaţă din greşelile trecutului, riscă să le repete înviitor. Aceste vorbe mi-au dat încredere că fiecare dintre noi poate veni cu o schimbare. Cu pași mărunți, dar siguri, cu planuri mărețe și cu determinare. Așa am ajuns primar în localitatea în care și bunicul meu a fost primar – Cristești. Nu din prima încercare. Dar nu m-am descurajat. Știam că eu pot să schimb în bine localitatea. Am reușit, datorită oamenilor care nu s-au speriat de tinerețea mea și și-au pus încrederea în proiectelemele. Am convingerea că tot ceea ce am început eu bine va fi continuat de un om la fel de vrednic.

Sunt un om împlinit. Am plantat un pom, cum se spune, am construitcât de mult am putut, am întemeiat o familie frumoasă, am sprijinit multe alte familii, am dezvoltat o localitate. Acum, după ce cred că am lăsat ceva în urma mea pe unde am trecut, consider că este momentul să întorc binele primit și comunității care m-a format, așa cum spuneam la început, orașului Botoșani. Am primit propunerea să coordonez un partid mic, filiala municipală ALDE Botoșani. Cum niciodată nu mi-a fost teamă să am unde crește, am acceptat. Mai grav este să fii mereu în umbra unui stejar, sub care nu crește nimic. Cu colegi cu care împărtășesc aceleași idei - de a face echipă, de a dezbate proiecte, de a aduce un plus comunității, oamenilor, botoșănenilor – mă prezint înfața dumneavoastră astăzi ca omul care vrea să ridice orașul acolo unde îi este locul. Acolo unde istoria și personalitățile sale l-au urcat. Nu singur, ci cu fiecare dintre dumneavoastră.

M-aș bucura ca dumneavoastră și Bunul Dumnezeu să credeți că este momentul potrivit să vă fiu un bun și devotat primar. Umanitatea nu își va găsi salvarea decât în unitate!

 

Lucian Borfotină,

Coordinator ALDE municipiul Botoșani

(Comunicat de presă emis de către supra-semnatul)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
48

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...

O nouă serie de voluntari pregătită să participe la misiuni, alături de pompierii botoșăneni! (foto)

astăzi, 17:21
67

32 de botoșăneni, cu vârste cuprinse între 16 – 52 de ani, sunt pregătiți să participe la misiuni, alături de pompieri. Aceștia au finalizat primele două etape din cadrul pro...

Un polițist din Botoșani a cheltuit banii furați de la un bătrân, pe care tâlharii îi restituiseră!

astăzi, 15:34
360

Curtea de Apel Suceava l-a condamnat definitiv pe Ionuț-Cezar S., agent de poliție judiciară la Secția de Poliție Rurală nr. 1 din Botoșani, la doi ani de închisoare cu suspendarea execut...