(P) Cosmin Andrei: „Cel mai bun consilier al unui primar este cetățeanul. Bugetul de investiții al orașului îl voi stabili în fiecare an cu botoșănenii!”

(P) Cosmin Andrei: „Cel mai bun consilier al unui primar este cetățeanul. Bugetul de investiții al orașului îl voi stabili în fiecare an cu botoșănenii!”

Comunicat:

Candidatul PSD pentru Primăria Municipiului Botoșani consideră că cea mai mare carență a actualei administrații a municipiului a fost lipsa totală de consultare cu cetățenii. Cosmin Andrei consideră că primarul Cătălin Flutur „pur și simplu s-a baricadat în Primărie și s-a rupt cu totul de realitatea din oraș.”

În programul candidatului PSD, una dintre componentele importante este realizarea unui sistem de consultări periodice cu cetățenii. „Am spus tot timpul că locul de muncă al primarului trebuie să fie printre cetățeni și în discuții permanente cu aceștia, cu asociațiile de proprietari, cu organizațiile de părinți sau cele de pensionari. Funcția de primar este una aleasă. Deci cel care ajunge în această funcție trebuie să-i reprezinte pe cei care l-au ales, să fie vocea lor și să găsească soluții pentru problemele lor. Cum poți face toate aceste lucruri dacă nu ești în contact cu cetățenii?”, a spus Cosmin Andrei.

Cosmin Andrei a prevăzut în oferta sa electorală un program distinct care se numește „Cetățenii consilierii primarului” și care prevede stabilirea unui calendar al întâlnirilor, pe cartiere, dintre edilul orașului și cetățeni și stabilirea bugetului de investiții al municipiului Botoșani împreună cu botoșănenii. „Sistemul actual de audiențe individuale, la biroul călduț al primarului nu este eficient, pentru că relativ puțini cetățeni au acces la aceste audiențe și fiecare vine cu probleme particulare. Deci pe lângă aceste audiențe e nevoie de întâlniri în teren între primar și cetățenii dintr-o anumită zonă. Acolo se ia pulsul real al comunității și primarul poate înțelege care sunt prioritățile acelei zone și ce poate face acolo. În plus, și cetățenii au posibilitatea de a înțelege mai bine cum funcționează sistemul administrativ, care sunt limitele de legalitate, de ce unele lucruri se pot face repede, iar altele durează mai mult. Deci fiecare parte o va înțelege mai bine pe cealaltă și se ajunge la un parteneriat real între primari și cetățeni”, a explicat Cosmin Andrei care s-a remarcat în această perioadă electorală drept candidatul care a avut de departe cele mai multe întâlniri și discuții în cartiere cu cetățenii. De altfel, întregul său program electoral a fost realizat pe baza unei ample consultări publice prin care alegătorii au semnat pentru susținerea proiectelor pe care le-au considerat prioritare pentru oraș.

(Comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – ORG. JUD. BOTOȘANI, Realizat de Direct Research SRL, Cod unic de identificare mandatar financiar 21200019)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Persoanele aflate în izolare pot solicita online urna mobilă pentru a vota pe 6 decembrie

astăzi, 19:02
53

În prezent, aproape 130.000 de români sunt fie internați în spital, fie sunt obligați să rămână la domiciliu timp de două săptămâni. Așa că mersul la urne, &ici...

Botoșăneanul salvamar pe Mediterana şi visul său: să deschidă prima librărie din satul natal

astăzi, 18:44
85

Remus Ursache, un tânăr botoşănean de la ţară, s-a întors în satul natal şi a deschis o tipografie şi o librărie după ce a petrecut şapte ani ca salvamar pe ţărmurile Med...

O familie din Botoșani, racordată la curent după 21 de ani, datorită unui ONG

astăzi, 18:29
114

S-a făcut lumină în sufletele și în casa a trei frățiori din județul Botoșani, care au trăit până acum în întuneric, în căminul părintesc. Locuința le-a...