Liderul PMP Botoșani vrea un medic veterinar la conducerea Prefecturii și unul la șefia altei instituții. „Se pare ca liberalii s-au supărat pe conducerea DSVSA”

Liderul PMP Botoșani vrea un medic veterinar la conducerea Prefecturii și unul la șefia altei instituții. „Se pare ca liberalii s-au supărat pe conducerea DSVSA”

Ca urmare a împărțirii funcțiilor publice între partidele dreptei, negociată înainte de turul al doilea al alegerilor preidențiale, filiala din Botoșani a Partidului Mișcarea Populară pare a fi în măsură să facă propuneri pentru două scaune de șefi.

Este vorba despre o funcție de subprefect, pentru care liderul organizației o lanseză public pe Rodica Zelincă, medic veterinar, precum și pentru postul de director al Direcției Sanitar-Veterniare, unde s-a dat exemplul lui Vladimir Rizac.

Totodată, liderul PMP Botoșani, Corneliu Popesu, a explicat de ce s-ar impune un medic veterinar pentru statutul de subprefect al județului, pe de o parte, iar pe de altă parte alimentează zvonurile conform cărora Minodora Vasiliu ar fi detașată în alt județ și ar părăsi biroul de șef al DSVSA.

„Se pare ca liberalii s-au supărat pe conducerea DSVSA. Oare și-au dat seama despre importanța acestei instituții pentru județul Botoșani?! Oare au auzit că soarta multor medici veterinari, de mare valoare, ai acestei instituții, stătea într-un... anume pix?! Cred că au auzit și ei, din moment ce... auzisem și noi...restul..! Dar nu ăsta-i motivul intervenției mele. Vreau, public, să atrag atenția liberalilor, cum am făcut-o și direct, importanța numirii celui de-al doilea subprefect în persoana unui medic veterinar. Nu cred că ar mai trebui să argumentez. Pesta porcina africană, gripa aviară, lipsa dezvoltării în județ a creșterii bovinei, lipsa abatoarelor mici în comune, etc, impun un veterinar pe post. Haideți că puteți susține și oameni competenți”, a scris pe Facebook Corneliu Popescu, președintele PMP Botoșani.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșăneancă rănită grav la Borșa după ce a căzut de pe munte, la Cascada Cailor - VIDEO

Sâmbătă, 22 Februarie 2020
1778

De o intervenţie dificilă au avut parte salvamontiştii din Borşa. Un grup de turişti se afla la Cascada Cailor, îngheţată, pentru a face sporturi extreme, respectiv căţărări.Din n...

Dezastrul de după creșterea euro: Cresc prețurile, ratele, facturile

Sâmbătă, 22 Februarie 2020
375

Moneda europeană a atins un maxim istoric în raport cu leul. Vineri, Banca Națională a cotat euro la peste 4 lei și 80 de bani, cea mai mare valoare înregistrată vreodată de moneda e...

Val de angajări la o primărie din județ. Concursurile constau doar în interviu

Sâmbătă, 22 Februarie 2020
4881

Primăria Oraşului Ştefăneşti, din judeţul Botoşani, organizează concurs de recrutare pentru ocuparea pe perioadă determinată a funcțiilor contractuale de execuție, temporar vacante, după ...