Liderii PNL de la Botoșani încep să înțeleagă că în lipsa alegerilor anticipate PSD se întoarce la Guvernare!

Liderii PNL de la Botoșani încep să înțeleagă că în lipsa alegerilor anticipate PSD se întoarce la Guvernare!

Liderii PNL de la Botoșani par a înțelege că în condițiile în care nu se va ajunge la alegeri anticipate, atunci, de anul viitor, Viorica Dăncilă și PSD se vor întoarce la guvernare.

Experții din domeniile științelor politice au recunoscut la Guvernul Dăncilă o dorință și o strategie foarte clară de ieșire de la guvernare, cu un an înainte de alegerile parlamentare, pentru a diminua pierderile electorale sub confortul umbrelei opoziției.

Acum, inclusiv liderii PNL par a înțelege că doar alegerile anticipate urgente ar mai putea face ca PSD să nu câștige din nou guvernarea în viitorul apropiat.

Țeapă de zile mari, ar fi vorba din popor care li s-ar potrivi liberalilor, în timp ce pesediștii jubilează arătând cu degetul la guvernul minoritar PNL și se pregătesc să câștige alegerile din 2020.  

Fostul președinte al PNL Botoșani, primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, este unul din cei care par a fi convinși că în lipsa organizării de alegeri anticipate, PSD se va întoarce la peste 25% la următoarele alegeri parlamentare.

”Este o capcană în care putem intra, să mergem cu guvern minoritar, așa am intrat în 2016 cu guvern tehnocrat, vicepremier PSD, prefecții PSD. Am înghițit atunci gălușca… Anticipatele ar fi singurele care ar rezolva o problemă fundamentală, să ai guvern cu susținere în Parlament. În caz contrar vom fi șuntați și ne vom trezi cu cei de la PSD care au acum 14-15% că se duc iar la 25% până la vară”, a declarat Cătălin Flutur.

Pe de altă parte însă, imediat după ce a pierdut guvernarea ca urmare a Moțiunii de Cenzură, liderii PSD au devenit peste noapte foarte vocali, ceea ce arată foarte clar că urmează această strategie cu strictețe, și chiar sunt hotărâți că câștige alegerile din 2020.  

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Încă un fals grosolan! Doar cinci profesori din Botoșani spun fac pregătire cu elevii!

astăzi, 12:05
46

Doar cinci profesori din Botoșani au declarat că fac pregătire cu elevii în județul Botoșani, deși la nivel național se apreciază că 4 din 10 elevi fac pregătire la diferite materii. &...

Heidi, vedeta acestui weekend la Cinema „Unirea”

astăzi, 11:57
8

Printre filmele care vor rula, în acest weekend, la Cinema „Unirea” din municipiul Botoșani, se numără și lungmetrajul polițist „Heidi”, în regia lui Cătălin...

Doi tineri din județ, arestați pentru furt. Unul dintre făptași se afla deja sub arest la domiciliu

astăzi, 11:51
25

Joi, poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală nr. 1 Botoşani au emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, pe numele a doi tineri de 18, respectiv 33 de ani, din localitatea Răchiţi, bă...