Klaus Iohannis a intrat în cursa pentru un nou mandat la Președinția României!

Klaus Iohannis a intrat în cursa pentru un nou mandat la Președinția României!

Președintele Klaus Iohannis a intrat astăzi în cursa pentru un nou mandat la Președinția României și a susținut un discurs foarte critic la adresa Guvernului și PSD.

Președintele Klaus Iohannis a participat la şedinţa Consiliului Naţional al PNL, unde pe ordinea de zi se afla prezentarea bilanțului politic al conducerii PNL, aprobarea fuziunii dintre Platforma Acțiunea Civică a Tinerilor şi PNL, precum şi alegerea lui Rareş Bogdan ca prim-vicepreşedinte al Partidului Naţional Liberal. Fostul jurnalist a primit toate voturile necesare pentru a fi ales în această funcție.

Dragi liberali, dragi români, vă chem alături de mine să reconstruim România! Votul pe care sper că mi-l veţi da la alegerile prezidenţiale este un vot pentru această viziune pe care o avem împreună pentru ţara noastră. (...) Acest vot va fi respectat. Nu voi desemna niciun guvern care nu îşi asumă ferm aceste deziderate. (...) Vă asigur că voi construi o nouă majoritate, în urma votului dat de oameni la alegerile parlamentare, fie că vor fi la termen sau anticipate, o majoritate care să aibă în prim-plan toate aceste priorităţi legate de normalizarea României, o majoritate care să fie proeuropeană şi să susţină lupta împotriva corupţiei", a afirmat şeful statului.

El a subliniat că "PSD a dovedit că este incapabil să facă toate aceste lucruri şi trebuie să plece".

"Îmi asum ca obiectiv naţional această viziune a României funcţionale, a României normale", a punctat preşedintele.

Mai mult, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că reconstrucţia statului este o urgenţă, arătând că e nevoie de un audit foarte aplicat al fiecărei instituţii şi că structurile învechite "care nu îşi mai au rostul" nu mai trebuie menţinute.

 "Reconstrucţia statului român este o urgenţă! Sistemul bugetar nu mai poate fi tratat prioritar ca un refugiu pentru incompetenţi şi clienţi politici. Avem foarte mulţi profesionişti în sistemul de stat şi ei sunt cei care trebuie promovaţi, astfel încât să avem un corp public de elită, care să asigure marile servicii publice - educaţia, sănătatea, protecţia şi securitatea cetăţenilor. Funcţia publică trebuie să îşi recapete demnitatea. Corectitudinea este principiul fundamental al României funcţionale. Înseamnă, în sens larg, îndeplinirea cu responsabilitate a atribuţiilor, înseamnă că şefi în instituţiile publice ajung cei care chiar merită, nu cei care sunt obedienţi politic, înseamnă punerea interesului general mai presus de orice alt interes. Trebuie să spunem lucrurilor pe nume: dincolo de valori şi principii, este nevoie de un audit foarte aplicat al fiecărei instituţii a statului român. Structurile învechite, care nu îşi mai au rostul, nu mai au de ce să fie menţinute. Cei care se dovedesc că nu îşi fac treaba nu mai au de ce să rămână în sistemul de stat. Este atât de simplu", a spus şeful statului, la Consiliul Naţional al PNL.

La Botoșani, liberalii urmează să dea startul campanie de strângere de semnături pentru susținerea candidaturii lui Klaus Iohannis sâmbătă, 10 August.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Doliu în cultura botoșăneană: s-a stins profesoara poemelor, Valeria Bobu

Sâmbătă, 19 Octombrie 2019
1144

Una dintre cele mai cunoscute și îndrăgite profesoare din municipiul Botoșani, Valeria Bobu, s-a stins din viață, sâmbătă. Mentor și, totodată, poetă și prozatoare, dascălul a lăsat pos...

Tamara Ciofu, despre problema rezidențiatului: „Ar trebui să lupte ministrul Educației, dar nu avem ministru”

Sâmbătă, 19 Octombrie 2019
216

Deputatul botoșănean Tamara Ciofu a atras atenția, în cadrul unei conferințe de presă, că lipsa unui ministru al Educației prejudiciază grav tinerii absolvenți de Medicină și copiii cu nev...

Ministrul Budăi reamintește: de la 1 ianuarie, salariile bugetarilor sunt mai mari. Asta, dacă nu intervin membrii noului guvern

Sâmbătă, 19 Octombrie 2019
454

Ministrul interimar al Muncii, Marius Budăi, a reamintit că de la 1 ianuarie, conform prevederilor actuale, salariile vor fi mărite pentru bugetari. Ceea ce a sublinit, însă, ministrul trecu...