Klaus Iohannis a intrat în cursa pentru un nou mandat la Președinția României!

Klaus Iohannis a intrat în cursa pentru un nou mandat la Președinția României!

Președintele Klaus Iohannis a intrat astăzi în cursa pentru un nou mandat la Președinția României și a susținut un discurs foarte critic la adresa Guvernului și PSD.

Președintele Klaus Iohannis a participat la şedinţa Consiliului Naţional al PNL, unde pe ordinea de zi se afla prezentarea bilanțului politic al conducerii PNL, aprobarea fuziunii dintre Platforma Acțiunea Civică a Tinerilor şi PNL, precum şi alegerea lui Rareş Bogdan ca prim-vicepreşedinte al Partidului Naţional Liberal. Fostul jurnalist a primit toate voturile necesare pentru a fi ales în această funcție.

Dragi liberali, dragi români, vă chem alături de mine să reconstruim România! Votul pe care sper că mi-l veţi da la alegerile prezidenţiale este un vot pentru această viziune pe care o avem împreună pentru ţara noastră. (...) Acest vot va fi respectat. Nu voi desemna niciun guvern care nu îşi asumă ferm aceste deziderate. (...) Vă asigur că voi construi o nouă majoritate, în urma votului dat de oameni la alegerile parlamentare, fie că vor fi la termen sau anticipate, o majoritate care să aibă în prim-plan toate aceste priorităţi legate de normalizarea României, o majoritate care să fie proeuropeană şi să susţină lupta împotriva corupţiei", a afirmat şeful statului.

El a subliniat că "PSD a dovedit că este incapabil să facă toate aceste lucruri şi trebuie să plece".

"Îmi asum ca obiectiv naţional această viziune a României funcţionale, a României normale", a punctat preşedintele.

Mai mult, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că reconstrucţia statului este o urgenţă, arătând că e nevoie de un audit foarte aplicat al fiecărei instituţii şi că structurile învechite "care nu îşi mai au rostul" nu mai trebuie menţinute.

 "Reconstrucţia statului român este o urgenţă! Sistemul bugetar nu mai poate fi tratat prioritar ca un refugiu pentru incompetenţi şi clienţi politici. Avem foarte mulţi profesionişti în sistemul de stat şi ei sunt cei care trebuie promovaţi, astfel încât să avem un corp public de elită, care să asigure marile servicii publice - educaţia, sănătatea, protecţia şi securitatea cetăţenilor. Funcţia publică trebuie să îşi recapete demnitatea. Corectitudinea este principiul fundamental al României funcţionale. Înseamnă, în sens larg, îndeplinirea cu responsabilitate a atribuţiilor, înseamnă că şefi în instituţiile publice ajung cei care chiar merită, nu cei care sunt obedienţi politic, înseamnă punerea interesului general mai presus de orice alt interes. Trebuie să spunem lucrurilor pe nume: dincolo de valori şi principii, este nevoie de un audit foarte aplicat al fiecărei instituţii a statului român. Structurile învechite, care nu îşi mai au rostul, nu mai au de ce să fie menţinute. Cei care se dovedesc că nu îşi fac treaba nu mai au de ce să rămână în sistemul de stat. Este atât de simplu", a spus şeful statului, la Consiliul Naţional al PNL.

La Botoșani, liberalii urmează să dea startul campanie de strângere de semnături pentru susținerea candidaturii lui Klaus Iohannis sâmbătă, 10 August.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

COVID: Au mai rămas 191 de cazuri active în județ și 16 carantinați. Numărul autoizolaților a scăzut ușor

astăzi, 20:23
18

Până joi, 4 iunie, potrivit datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică, la nivelul județului Botoșani, dintre cele 796 de persoane testate pozitiv cu Covid-19, 555 au fos...

Azi-noapte: Scandalagiu din carantină amendat de două ori în câteva ore

astăzi, 19:59
52

Un bărbat din judeţul Botoşani a fost amendat de două ori într-o singură noapte, după ce a făcut scandal într-un centru de carantină şi a părăsit nejustificat camera în ca...

România a depășit pragul de 1300 de decese în rândul infectaților cu COVID

astăzi, 19:46
67

Institutul Național de Sănătate Publică a raportat, joi seară, șase noi decese înregistrate în rândul românilor infectați cu virusul Covid-19. Bilanțul morților a ajun...