Huncă: „Situația este foarte gravă. Pro România solicită demisia de urgenţă a acestui guvern şi amânarea alegerilor parlamentare”

Huncă: „Situația este foarte gravă. Pro România solicită demisia de urgenţă a acestui guvern şi amânarea alegerilor parlamentare”

Comunicat de presă:

Ceea ce, din păcate era de aşteptat s-a produs şi degeaba am tot tras semnale de alarmă că n nu s-a făcut nimic. 

Situația este foarte gravă, după cum ştiţi, Botoşaniul a intrat de azi dimineaţă în scenariul roşu din cauza pandemiei de Covid, care a explodat efectiv în ultimele zile.

Datele privind incidenţa pe municipiul reşedinţă de judeţ a cazurilor noi de Covid-19 din ultimele 14 zile, au urcat la 3,13 la mie. 

Guvernul Ludovic Orban a scăpat complet situaţia de sub control. Plătim acum preţul alegerilor locale:  pentru a –şi asigura puterea liberalii şi  pesediştii au sacrificat  sănătatea şi chiar viaţa românilor. 

Se închid şcolile pentru că guvernul a fost incapabil să găsească soluţii pentru a funcţiona.

Şi aici este o mare problemă pe care nu o înţeleg: închiderea școlilor, dar se lasă să funcționeze în continuare a after-school-urile reprezintă o discriminare grosolană, după părerea mea. Să înţeleg că virusul umblă dimineaţă în şcoli, oboseşte, iar la prânz şi după-amiază se odihneşte şi nu intră în afterschool-uri? 

E bine că în unitățile de tip after school, copiii beneficiază de cadre didactice, alături de care copiii pot aprofunda materia școlară.

Așadar, în plin scenariu roșu, numai anumiți elevi au posibilitatea de a interacționa direct cu profesorii, iar ceilalţi, majoritatea copleşitoare care nu au bani de afterschool, învaţă on line dacă au pe ce. 

Este strigător la cer unde s-a ajuns. Cred că, în opinia lui Orban, constituţia garantează dreptul la educaţie numai copiilor care au părinţi cu bani, altfel nu-mi explic această situaţie. Guvernanţii sunt complet cu temele nepregătite.  

Pro România solicită demisia de urgenţă a acestui guvern şi amânarea alegerilor parlamentare, pentru că noi preţuim sănătatea românilor.

(Comunicat de presă emis de către deputatul Mihaela Huncă, coordonator Pro România - Botoșani)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
107

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
63

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
66

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...