Huncă: „Cu mască sau fără mască? Așa înțelege Ministerul Educației să pună în pericol sănătatea elevilor și să risipească fondurile publice!”

Huncă: „Cu mască sau fără mască? Așa înțelege Ministerul Educației să pună în pericol sănătatea elevilor și să risipească fondurile publice!”

Cu mască sau fără mască? Așa întelege Ministerul Educației să pună în pericol sănătatea elevilor și să risipească fondurile publice! Măștile cumpărate de minister fără licitație de la o firmă de apartament pentru examenele naționale, sunt acum retrase pentru deficiențe. 

Peste 8 milioane de lei a plătit Ministerul Educației pentru livrarea de măști sanitare elevilor care au susținut  examenele naționale. Banii au mers către  o firmă specializată în construcții al cărei administrator și director general este un fost consilier județean, inculpat într-unul dintre dosarele unui fost președinte al Consiliului Județețean Brașov.

Dincolo de “graba cu care ministrul Educației plătește aproape 2 milioane de euro fără licitație unei firme fără niciun angajat pentru măștile care trebuiau să asigure sănătatea elevilor pe parcursul examenelor naționale, observ cu stupoare că produsele nu sunt de fapt conforme. Ministerul Educației a trimis în teritoriu o notificare unităților de învățământ prin care se solicită retragerea de la utilizare a produselor livrate în baza procesului verbal de recepție întocmit cu firma SC Duplex SA din data de 11.06 2020, până la remedierea deficiențelor semnalate acesteia.

Ce să înțelegem? Că măștile livrate nu sunt sigure, nu au asigurat acea simplă măsură de prevenție, punând în pericol chiar viețile elevilor? Că licitația a fost făcută fără respectarea prevederilor legale și acum se încearcă o remediere tardivă și, la fel, ilegală? Cum a fost întocmit contractul, în ce mod au verificat reprezentanții din comisia de recepție calitatea produselor pe care le-au primit? Cum se retrag de la utilizare măști care au fost plătite cu bani publici și, mai grav, utilizate de copiii noștri pe perioada examenelor?

Aștept răspunsuri din partea guvernanților PNL care la adăpostul unor tranzacții financiare dubioase, pe care le justifică prin starea de alertă, pun în continuare în pericol viața românilor. Și, dacă așa cum ne-au obișnuit până acum, membrii cabinetului Orban vor arunca gunoiul sub preș, sunt convinsă că instituțiile anticorupție  ale statului își vor face datoria! Observ din păcate că, la adăpostul pandemiei, firme de casă ale guvernanților ies din ce în ce mai bogate, iar românii, din ce în ce mai bolnavi!

(Comunicat de presă emis de către deputatul Mihaela Huncă, lider al organizației Pro România din Botoșani)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Organele de ordine vor asigura paza la manifestările religioase cu ocazia sărbătoririi Sfântului Mare Mucenic Gheorghe! (Foto)

astăzi, 14:53
1

În zilele de 22 și 23 aprilie, jandarmii botoșăneni, împreună cu efective de poliție, poliție locală și pompieri, vor lua măsurile necesare pentru desfășurarea in siguranță a ...

Cum să evităm pericolele internetului, sfaturi pentru părinți!

astăzi, 14:35
7

Într-un document redactat la începutul anilor 2000 în Statele Unite ale Americii, intitulat „Familia ta și ciberspațiul”, se vorbeşte despre lucrurile pe care părinț...

Toți profesorii corectori de la Evaluarea Națională și BAC 2024 vor fi în centre de evaluare, nu vor mai evalua de acasă, anunță Ligia Deca

astăzi, 13:36
58

Profesorii corectori de la Evaluarea Națională și examenul național de Bacalaureat 2024 vor fi în centre de examen, nu vor mai putea evalua lucrările elevilor de acasă, așa cum s-a î...