Florin Țurcanu acuză conducerea Prefecturii de nerespectarea legislației

Florin Țurcanu acuză conducerea Prefecturii de nerespectarea legislației

Fost președinte al Consiliului Județean (CJ) din Botoșani și actualul vicepreședinte al filialei județene a ALDE, Florin Țurcanu, a susținut în cursul zilei de vineri o conferință de presă, prin care a ținut să informeze cetățenii județului Botoșani de anumite nereguli din interiorul partidelor politice.

„Am considerat că este foarte bine să informez cetățenii județului Botoșani cu niște lucruri care, din punctul meu de vedere, sunt foarte importante să fie aduse la cunoștința cetățenilor, chiar dacă o parte din membrii partidelor mari de la nivelul județului Botoșani nu realizează sau nu vor să realizeze ceea ce se întâmplă la nivelul județului în acest moment sau le este frică să iasă public să vorbească”, a spus Florin Țurcanu.

Țurcanu cere public prefectului județului Botoșani, Dan Nechifor, să citească legislația, să se informeze și să instruiască corect atât membrii din birourile electorale comunale, cât și președinții și vicepreședinții aleși. 

Fostul președinte al CJ a declarat că s-a întâlnit cu diverse situații neplăcute care ar conduce la un bloc în precampanie și în campania electorală.

„În primul rând aș vrea să-i cer public domnului prefect, Dan Nechifor, să-și instruiască cu responsabilitate, cu legea pe masă, membrii din Birourile Electorale Comunale dar și președinții și vicepreședinții puși. Ne întâlnim cu diverse situații. De exemplu, într-o comună cer o groază de lucruri, în altă comună cer alte lucruri. Aberații! Legislația este foarte clară dar ei cred că nu au citit-o. Plimbă oamenii pe drumuri și cred toate partidele politice au această problemă dar încă nu au ieșit public să o clarifice. În prima zi când s-a început depunerea candidaturilor președinții din BEC-uri și vicepreședinții nu erau prezenți. Cred că prefectul trebuie să citească legislația, să se informeze și să nu avem acest blocaj în campanie electorale și în precampanie”, a completat Țurcanu.

(Anca Savel)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elena Damian a plecat de câteva zile de acasă, familia nu mai știe nimic de ea. Sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 15:33
21

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei, de 56 de ani din comuna Păltiniș care, la data de 17 aprilie a.c., a părăsit în mod voluntar domiciliul iar p...

Organele de ordine vor asigura paza la manifestările religioase cu ocazia sărbătoririi Sfântului Mare Mucenic Gheorghe! (Foto)

astăzi, 14:53
75

În zilele de 22 și 23 aprilie, jandarmii botoșăneni, împreună cu efective de poliție, poliție locală și pompieri, vor lua măsurile necesare pentru desfășurarea in siguranță a ...

Cum să evităm pericolele internetului, sfaturi pentru părinți!

astăzi, 14:35
22

Într-un document redactat la începutul anilor 2000 în Statele Unite ale Americii, intitulat „Familia ta și ciberspațiul”, se vorbeşte despre lucrurile pe care părinț...