Dăncilă i-a trimis lui Iohannis propunerile de miniștri interimari: Birchall, Teodorovici și Oprea

Dăncilă i-a trimis lui Iohannis propunerile de miniștri interimari: Birchall, Teodorovici și Oprea

Premierul Viorica Dăncilă i-a transmis președintelui Klaus Iohannis propunerile de ministri interimari după ce șeful statului a refuzat numirea noilor ministri propuși de PSD. 

„Premierul Viorica Dăncilă va transmite președintelui Iohannis propunerile de numire a vicepremierului Ana Birchall, ministru interimar pentru portofoliul Ministerului Justiției, a ministrului Eugen Teodorovici, ministru interimar pentru portofoliul Ministerului Fondurilor Europene și a ministrului Radu Ștefan Oprea, ministru interimar pentru portofoliul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni”, se arată într-un comunicat al Guvernului. 

Viorica Dăncilă îl acuză pe Klaus Iohannis că a intrat în logica de campanie electorală, precizând că propunerile inițiale, respectiv Oana Florea, Tit-Liviu Brăiloiu și Eugen Nicolicea, respectau toate exigențele constituționale, arata Hotnews.

”Sunt un om al dialogului și am încercat, așa cum era și firesc, să am cu președintele Iohannis o discuție premergătoare acestei decizii. Constat, cu regret, că președintele refuză colaborarea instituțională și că, în continuare, prin acțiunile sale încearcă să împiedice buna desfășurare a activității Guvernului României. Din păcate, campania electorală rămâne pentru președintele Iohannis o miză mai importantă decât continuarea activității ministerelor și punerea în aplicare a măsurilor guvernamentale, în beneficiul românilor”, precizează Dăncilă. 

Anunțul făcut de premier vine după ce mai mulți lideri ai Coaliției s-au întâlnit, în biroul lui Liviu Dragnea, de la Parlament. Pentru moment, restructurarea a fost amânată, deși aceasta era dorită de șeful PSD.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
497

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
67

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
88

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...