Dan Șlincu: „Guvernarea PNL-USR-UDMR, după ce a lăsat fără acces la educație zeci de mii de copii, a pus peste noapte politruci la conducerea unităților de învățământ”

Dan Șlincu: „Guvernarea PNL-USR-UDMR, după ce a lăsat fără acces la educație zeci de mii de copii, a pus peste noapte politruci la conducerea unităților de învățământ”

Comunicat:

Parlamentarul social-democrat botoșănean, Dan Șlincu consideră că declarația ministrului Educației Sorin Câmpeanu privind prelungirea cu ”o lună-două” a termenului de încheiere a mediilor pentru că sunt prea mulți elevi care n-au avut acces la educația online este o recunoaștere a eșecului guvernării de dreapta în privința școlii.

„În guvernarea Dreptei, ”România Educată” clamată de Iohannis și Guvernul său riscă să devină „România Abandonată”! În timp ce Coaliția pierzătorilor e preocupată cu instalarea politrucilor la conducerea unităților de învățământ, peste 65.000 de elevi nu au avut acces la cursurile online și din acest motiv nu au cum să susțină evaluările pentru a li se putea încheia mediile. Imaginea dezastrului este însă mult mai mare: 237.000 de elevi nu au avut acces la internet și peste 287.000 nu au avut echipamente IT”, a declarat Dan Șlincu.

Peste 1.000 de directori de școală au fost schimbați peste noapte de Coaliția pierzătorilor, fără concurs,  doar după bunul plac al politicienilor din noua putere. Este cea mai mare operațiune de politizare a învățământului românesc după Revoluție. Exact pe dos față de ceea ce promitea USR-PLUS la Angajamentul nr. 15 din Programul prezentat în campania electorală în care propunea pompos depolitizarea învățământului românesc.

„Solicit Guvernului Cîțu să înceteze cu politizarea aberantă a sistemului de educație. Este revoltător ca în plină iarnă, părinții să fie nevoiți să iasă în stradă pentru a-i apăra pe dascălii copiilor de abuzurile puterii. Mai ales în contextul scăderii numărului de cazuri noi și al numeroaselor județe reintrate în scenariul verde, prioritatea maximă trebuie să fie redeschiderea școlii și recuperarea materiei pierdute în pandemie, astfel încât copiii să nu rămână cu lipsuri care să le greveze evoluția viitoare”, a subliniat deputatul PSD.

Guvernul Cîțu perpetuează incertitudinea și haosul managerial. Nu doar că nu este capabil să dispună măsurile necesare astfel încât școlile să se redeschidă, ci e preocupat să demită abuziv directori de unități de învățământ pentru a face loc politrucilor.

„Dacă ar avea onoare și respect față de alegătorii lor, miniștri USR-PLUS ar trebui să își dea imediat demisia, mai ales că la formarea guvernului declarau ferm că „depolitizarea este o condiție pentru guvernarea alături de PNL”, a încheiat Dan Șlincu.

(Comunicat emis de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT - Organizaţia judeţeană Botoşani)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Prefectul, apel în ședință pentru siguranța elevilor: „Observ că s-au făcut progrese...” (video)

astăzi, 09:40

O astfel de situație, a cazurilor de violență în școli, a fost punctată și de către șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, comisar șef de poliție Costîn...

Microbuz cu ucraineni răsturnat pe DN 17. Cinci persoane transportate la spital!

astăzi, 09:14
115

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, maior Alin Găleată, un microbuz s-a răsturnat, vineri dimineața, pe raza localității Prisaca Dornei. În microbuz se aflau șase perso...

Telemedicină pentru Unitățile de Primiri Urgențe din Botoșani și Dorohoi!

astăzi, 08:58
43

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean „Mavromati”, Compartimentul de Primiri Urgențe de la Secția de Pediatrie și Compartimentul de Urgențe din cadrul Spitalului Municipa...