Comunicat PNL Botoșani: județul ocupă locul al cincilea pe țară privind suma alocată din bugetul pe anul 2020

Comunicat PNL Botoșani: județul ocupă locul al cincilea pe țară privind suma alocată din bugetul pe anul 2020

O dată cu preluarea guvernării, Partidul Național Liberal și-a propus o politică de lucru echitabilă, care să satisfacă nevoile tuturor sistemelor de activitate și ale administrațiilor publice locale și să reducă decalajele create în ultimii 30 de ani între regiunile țării. 

De aceea, salutăm modul în care a fost construit bugetul de stat, județul Botoșani situându-se pe locul cinci pe țară la alocarea sumelor privind susținerea funcționării instituțiilor și dezvoltarea proiectelor locale. 

În M. Of. Nr. 2 din data de 6 ianuarie 2020 a fost publicată Legea nr. 5/2020 a bugetului de stat pe anul 2020 pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea pe 23 decembrie, în Parlament.

“Construcția bugetară este una responsabilă, bazată pe realitățile economice și pe necesitățile fiecărui sistem în parte, fie că vorbim de sănătate, educație sau infrastructură rutieră. Ca parlamentar PNL de Botoșani, am uzat de toate pârghiile pentru ca județului nostru să-i fie alocate sume însemnate de bani pentru funcționare și dezvoltare. Sunt pe locul 5 pe țară în ceea ce privește cuantumul sumelor distribuite, ceea ce înseamnă că au fost înțelese nevoile noastre. Prin acest buget, am adus în Botoșani mai mulți bani decât au fost în stare să aducă vreodată cei șase parlamentari PSD de Botoșani. Vorbim pe fapte și cifre concrete”, a declarat senatorul Costel Șoptică, președintele PNL Botoșani. 

De menționat este faptul că sumele nu au fost distribuite discreționar, s-a făcut o analiză foarte clară deoarece fiecare comunitate are nevoie să se dezvolte și fiecare botoșănean trebuie să resimtă efectele guvernării liberale.

(Comunicat de presă emis de organizația PNL Botoșani) 

 

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Patru angajați ai Ministerului Sănătății, infectați cu Covid-19

astăzi, 11:23
123

Ministerul Sănătăţii a confirmat, marţi seară, al patrulea caz de COVID-19 în cadrul anchetei epidemiologice demarate la nivelul instituţiei.Potrivit unei informări de presă transmi...

Mesaj al polițiștilor botoșăneni către bicicliști. „Este esenţial să cunoşti regulile de circulaţie”

astăzi, 11:14
110

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani a transmis un mesaj către cetățeni, referitor la normele de siguranță și conduită în trafic, atunci când se deplasează cu bi...

Doina Federovici: „Senatorul PNL Costel Șoptică a votat împotriva dublării imediate a alocațiilor pentru 80.000 de copii din Botoșani”

astăzi, 10:53
93

Comunicat de presă:Senatorul liberal de Botoșani, Costel Șoptică, s-a opus și a votat ieri în Parlament împotriva drepturilor legale ale copiilor din Botoșani și din toate jude...