COMUNICAT- Doina Federovici: "Ministrul Transporturilor vine la Botoşani pentru a găsi soluţii pentru DN 24 C"

Ministrul Transporturilor, domnul Alexandru Răzvan Cuc, va ajunge la Botoșani săptămâna viitoare pentru a identifica cele mai bune și rapide soluții pentru asfaltarea DN 24 C Manoleasa- Rădăuți Prut și pentru modernizarea DN 28 B Botoșani-Târgu Frumos, anunţă senatorul Doina Federovici, preşedintele PSD Botoşani.

COMUNICAT- Doina Federovici: "Ministrul Transporturilor vine la Botoşani pentru a găsi soluţii pentru DN 24 C"

"În vizita pe care o va face în Botoșani, ministrul transporturilor se va întâlni cu președintele Consiliului Județean, Costică Macaleți și cu toți parlamentarii din județ pentru a discuta detaliat despre problemele imediate de infrastructură care trebuie rezolvate în zona noastră. Domnia sa cunoaște în general ce necesități sunt la nivelul drumurilor naționale și va propune soluții concrete pentru a începe lucrările de asfaltare la DN 24 C Manoleasa-Rădăuți Prut.

La mijlocul acestei săptămâni am avut o întâlnire la Parlament cu ministrul Transporturilor, ocazie cu care i-am prezentat cele mai urgente probleme de infrastructură care trebuie rezolvate în Botoșani. L-am invitat la Botoșani și i-am prezentat situația detaliată privind drumurile naționale care traversează județul nostru. I-am transmis despre modernizarea DN 28 B Botoșani-Târgu Frumos, precum și despre finalizarea asfaltării DN 24 C Manoleasa- Rădăuți Prut, care se va deteriora dacă nu este turnat stratul de asfalt cât mai repede. De asemenea, i-am solicitat soluții rapide și pentru reabilitarea drumului Botoșani-Ștefănești.

Asfaltarea DN 24 C Manoleasa- Rădăuți Prut, precum și reabilitarea DN 28 B Botoșani-Târgu Frumos sunt primele investiții în infrastructura locală pe care Ministerul Transporturilor trebuie să le rezolve. Prioritatea PSD pentru Botoșani este finalizarea modernizării infrastructurii rutiere începută în guvernarea lui Victor Ponta. Ne-am ținut de cuvânt și s-a reabilitat șoseaua Botoșani-Suceava și Botoșani-Dorohoi. Apoi a urmat un program național pentru dezvoltarea locală privind reabilitarea drumurilor din 41 de localități.

Guvernarea PSD din perioada 2012-2015 a alocat fondurile necesare pentru drumurile afectate de calamități. Astfel, s-au reabilitat și s-au refăcut 70 km de drumuri județene și 137 de drumuri locale. La acestea se adaugă încă 150 de drumuri sătești sau comunale reparate. Obiectivul nostru este să creăm o rută comercială între Suceava și Iași pe care să se afle municipiul Botoșani.

În timpul Guvernului Ponta s-a făcut prima parte din acest proiect, respectiv drumul Botoșani-Suceava. Acum vom încerca să facem și legătura cu Târgu Frumos.”

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un preot orb va sluji la o mănăstire iubită de mulți botoșăneni. ”Deși ochii săi trupești nu cunosc lumina…”

astăzi, 11:46
75

În curând obștea Mănăstirii Piatra Tăieturii din comuna suceveană Panaci aflată la cota 1.600, se va îmbogăți cu un nou preot.Este vorba de Părintele Sofian Costea care,...

Primăriile din Botoșani care stau mereu cu mâna-ntinsă la Guvern. „Nu facem față cheltuielilor din venituri proprii!”

astăzi, 10:45
167

Potrivit statisticilor, la nivel național, mai bine de două treimi din primăriile de comună din România nu reușesc să achite nici măcar salariile angajaților sau să achite facturile din...

Mailat, eroul de pe Municipal: ”Știu cât muncesc și cât de mult îmi doresc să salvez echipa de la retrogradare!”

astăzi, 10:14
238

Meciul a fost marcat de autogolul lui Gabriel de Moura în minutul 13, care a deschis scorul în favoarea echipei moldovene.În timp ce pentru Dinamo, Astrit Slemani a reușit să e...