COMUNICAT Huncă: „Guvernul Grindeanu propune mai multe burse pentru olimpicii internaționali”

COMUNICAT Huncă: „Guvernul Grindeanu propune mai multe burse pentru olimpicii internaționali”

Deputatul PSD Mihaela Huncă a anunțat astăzi că în ultima ședință de guvern s-a aprobat proiectul de lege prin care va crește numărul burselor de merit acordate elevilor care obțin distincții la olimpiadele internaționale.

„Guvernul Grindeanu propune mai multe burse pentru olimpicii internaționali. Pin modificările aduse vor beneficia de burse pentru o perioadă de 12 luni, elevii care obțin premiile I, II, III și mențiune la olimpiadele școlare internaționale. Conform legislației din prezent se premiază cu bursă de merit numai unul din primele trei locuri pe care se situează un elev din România la concursurile internaționale organizate pe discipline de învățământ. De asemena se va majora și cuantumul lunar al bursei, întrucât raportarea se va face la salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată la data acordării acesteia”, a declarat Mihaela Huncă.

Proiectul de lege promovat de Guvern urmează să fie trimis săptămâna aceasta la Parlament pentru a fi dezbătut în comisiile de specialitate din cele două Camere și apoi să fie adoptat de plenul Camerei Deputaților.

„Inițiativa actualului Executiv de a premia mai mulți tineri care ne reprezintă țara la cel mai înalt nivel este un lucru extraordinar și arată interesul pe care îl are Guvernul pentru stimularea și dezvoltarea învățământului preuniversitar și superior din România. Colaborarea dintre Guvern și Parlament funcționează. Săptămâna trecută Camera Deputaților a adoptat proietul de lege pe care l-am elaborat cu privire la implicarea autorităților locale în asigurarea fondurilor pentru premierea elevilor care participă la olimpiadele școlare județene. Cel mai important lucru este că atât parlamentarii PSD-ALDE, cât și coaliția de guvernare doresc să ofere șanse mai bune pentru tineri aici în România și iau măsuri pentru a opri exodul acestora în alte state”, a subliniat deputatul social-democrat. 

Comunicat de presă

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
724

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
238

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
194

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...