La mulți ani frumoși și drepți, draga noastră Românie!

La mulți ani frumoși și drepți, draga noastră Românie!

de Ciprian Mihali, filosof, profesor universitar:

În 2019, România a arătat ca o persoană abuzată, mințită, violentată, ignorată, dar care, asemeni oricărui erou, a știut să se ridice aproape miraculos din colbul în care au înfundat-o cei puternici și egoiști.

În 2019, România a pierdut oameni minunați, ca Alexandra sau Luiza, dar și mulți alții, anonimi, dar a câștigat încredere în sine, prin cei care au ieșit în stradă, prin cei care au rezistat, prin cei care au votat, prin cei care au muncit temeinic și cinstit.

Din 2020 încolo, am face bine să ne bazăm mai puțin pe miracole, pe salvări de ultimă clipă, și mai mult pe planuri de durată lungă, construite pe valori comune, pe rațiune și pe angajamente colective, pentru a evita riscul prăbușirii sau al rămânerii în urma țărilor din familia noastră.

Românilor neajutorați, vulnerabili, săraci, discriminați sau uitați trebuie să le urăm și să le oferim voce, forță și demnitate.

Românilor plecați, să le dorim să rămână aproape de cei de acasă și să spere că nu e departe ziua când se vor întoarce alături de părinți, copii și prieteni.

Românilor din țară le dorim să nu se simtă singuri și să nu se mai lase ispitiți atât de ușor de neguțătorii politici de iluzii, care le-au furat nu doar banii, ci și visele.

Să ne folosim cu toții priceperile, mintea și curajul, ca să nu ne mai fie rușine cu România și nici frică în România. Avem tot ce ne trebuie să o facem, puterea e în noi, în noi toți laolaltă.

La mulți ani frumoși și drepți, draga noastră Românie!

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșănean reținut pentru agresiune sexuală și dus în Sibiu

astăzi, 18:19
35

Un bărbat în vârstă de 54 de ani, din Botoșani, a fost reținut pentru 24 de ore de către polițiștii din Avrig sub suspiciunea săvârșirii infracțiunii de agresiune sexuală....

Oprit pentru centură, amendat, lăsat fără lemne și fără certificat

astăzi, 18:08
101

Miercuri, polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Săveni, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe raza orașului Săveni, au oprit pentru control o autoutilitară, condusă de...

Contrabandistă la 72 de ani. Polițiștii i-au deschis dosar penal

astăzi, 17:58
91

Joi, în jurul orei 8:00, o femeie de 72 de ani, din municipiul Botoșani a fost depistată de către polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, în Pia...