La mulți ani frumoși și drepți, draga noastră Românie!

La mulți ani frumoși și drepți, draga noastră Românie!

de Ciprian Mihali, filosof, profesor universitar:

În 2019, România a arătat ca o persoană abuzată, mințită, violentată, ignorată, dar care, asemeni oricărui erou, a știut să se ridice aproape miraculos din colbul în care au înfundat-o cei puternici și egoiști.

În 2019, România a pierdut oameni minunați, ca Alexandra sau Luiza, dar și mulți alții, anonimi, dar a câștigat încredere în sine, prin cei care au ieșit în stradă, prin cei care au rezistat, prin cei care au votat, prin cei care au muncit temeinic și cinstit.

Din 2020 încolo, am face bine să ne bazăm mai puțin pe miracole, pe salvări de ultimă clipă, și mai mult pe planuri de durată lungă, construite pe valori comune, pe rațiune și pe angajamente colective, pentru a evita riscul prăbușirii sau al rămânerii în urma țărilor din familia noastră.

Românilor neajutorați, vulnerabili, săraci, discriminați sau uitați trebuie să le urăm și să le oferim voce, forță și demnitate.

Românilor plecați, să le dorim să rămână aproape de cei de acasă și să spere că nu e departe ziua când se vor întoarce alături de părinți, copii și prieteni.

Românilor din țară le dorim să nu se simtă singuri și să nu se mai lase ispitiți atât de ușor de neguțătorii politici de iluzii, care le-au furat nu doar banii, ci și visele.

Să ne folosim cu toții priceperile, mintea și curajul, ca să nu ne mai fie rușine cu România și nici frică în România. Avem tot ce ne trebuie să o facem, puterea e în noi, în noi toți laolaltă.

La mulți ani frumoși și drepți, draga noastră Românie!

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cum să evităm pericolele internetului, sfaturi pentru părinți!

astăzi, 14:35
2

Într-un document redactat la începutul anilor 2000 în Statele Unite ale Americii, intitulat „Familia ta și ciberspațiul”, se vorbeşte despre lucrurile pe care părinț...

Toți profesorii corectori de la Evaluarea Națională și BAC 2024 vor fi în centre de evaluare, nu vor mai evalua de acasă, anunță Ligia Deca

astăzi, 13:36
55

Profesorii corectori de la Evaluarea Națională și examenul național de Bacalaureat 2024 vor fi în centre de examen, nu vor mai putea evalua lucrările elevilor de acasă, așa cum s-a î...

Parlamentul a votat proiectul de lege USR: câinii-ghizi își pot însoți stăpânii nevăzători oriunde!

astăzi, 12:46
23

 Proiectul a fost adoptat marți de Parlament și mai este nevoie doar de promulgare de către președintele Klaus Iohannis pentru ca măsurile să se aplice, potrivit g4media.ro„Filoso...