La mulți ani frumoși și drepți, draga noastră Românie!

La mulți ani frumoși și drepți, draga noastră Românie!

de Ciprian Mihali, filosof, profesor universitar:

În 2019, România a arătat ca o persoană abuzată, mințită, violentată, ignorată, dar care, asemeni oricărui erou, a știut să se ridice aproape miraculos din colbul în care au înfundat-o cei puternici și egoiști.

În 2019, România a pierdut oameni minunați, ca Alexandra sau Luiza, dar și mulți alții, anonimi, dar a câștigat încredere în sine, prin cei care au ieșit în stradă, prin cei care au rezistat, prin cei care au votat, prin cei care au muncit temeinic și cinstit.

Din 2020 încolo, am face bine să ne bazăm mai puțin pe miracole, pe salvări de ultimă clipă, și mai mult pe planuri de durată lungă, construite pe valori comune, pe rațiune și pe angajamente colective, pentru a evita riscul prăbușirii sau al rămânerii în urma țărilor din familia noastră.

Românilor neajutorați, vulnerabili, săraci, discriminați sau uitați trebuie să le urăm și să le oferim voce, forță și demnitate.

Românilor plecați, să le dorim să rămână aproape de cei de acasă și să spere că nu e departe ziua când se vor întoarce alături de părinți, copii și prieteni.

Românilor din țară le dorim să nu se simtă singuri și să nu se mai lase ispitiți atât de ușor de neguțătorii politici de iluzii, care le-au furat nu doar banii, ci și visele.

Să ne folosim cu toții priceperile, mintea și curajul, ca să nu ne mai fie rușine cu România și nici frică în România. Avem tot ce ne trebuie să o facem, puterea e în noi, în noi toți laolaltă.

La mulți ani frumoși și drepți, draga noastră Românie!

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorul și istoricul Gică Manole își lansează la Biblioteca Județeană cartea ”Carol II. De la dezertare la genocid”

astăzi, 14:19
20

Cunoscutul profesor și istoric botoșănean Gică Manole își va prezenta, joi, 30 ianuarie 2020,  ora: 16:30 la Sala de lectură a Bibliotecii Județene ”Mihai Eminescu Botoșani, c...

Drumul spre promovare! Cum poate ajunge CSM Botoșani în prima ligă

astăzi, 13:58
137

CSM Botoșani este la doar câțiva pași de promovarea în prima ligă. Daca lucrurile în grupă sunt aproape rezolvate, doar o minune putând să o oprească pe formația lui Ra...

Peste 600 de amenzi și 55 de permise reținute de polițiștii de la Botoșani doar săptămâna trecută

astăzi, 12:57
280

Peste 55 de carnete de conducere au fost reținute săptămâna trecută de polițiștii de la Botoșani în urma unei acțiuni de control al siguranței pe șoselele din județ care a presu...