Video: Un profesor de religie ajută bătrâni din nordul județului. „Dacă ești departe de țară și ai părinți acasă…”

Video: Un profesor de religie ajută bătrâni din nordul județului. „Dacă ești departe de țară și ai părinți acasă…”

Vasile Postolachi nu mai are nevoie de nicio prezentare. Este profesor de religie în Darabani, doctorand în teologie al Universității „Al. I. Cuza” din Iași, a inițiat și derulat numeroase campanii umanitare și culturale în zona de nord a județului Botoșani.

În contextul stării de urgență și a restricțiilor impuse de autorități pentru împiedicarea răspândirii noului coronavirus, profesorul s-a oferit voluntar să ajute persoanele în vârstă, care nu se pot deplasa, prin cumpărarea de medicamente sau de alimentele de care au nevoie, scrie Darabaneni.ro.

În aceste zile a ajutat 15 persoane din Bajura. Pe unele dintre acestea le cunoaște personal, în cazul altora a fost sunat de copiii lor sau de alte rude, care i-au cerut ajutorul.

Unii oameni care au văzut gestul lui Vasile Postolachi au decis să nu-l lase singur și să-i susțină povara financiară. Cu banii adunați și cu care se vor mai aduna, dacă vor mai fi binevoitori, Vasile intenționează ca în zilele următoare să ducă la persoanele aflate în nevoie din satele Rediu, Rădăuți-Prut sau Miorcani câte o masă caldă și pachete cu alimente.

A declarat pentru Darabaneni.ro că s-a întâlnit pe teren și cu angajații Primăriei, dar el nu face asta pentru că autoritățile ar sta pe loc, ci pentru că așa simte că trebuie și pentru că este mai aproape de cei aflați în nevoie. Gestul său este cu atât mai nobil cu cât nu doar că implică un efort financiar, dar și o expunere la pericole.

Vasile Postolachi are nevoie de ajutorul nostru pentru a ajuta mai departe. Cei care vor să se implice îl pot contacta la telefon 0740420697 sau pe Facebook. Orice ajutor este bine venit, mai ales că în satele din jurul Darabaniului realitățile sociale sunt foarte crude, scrie sursa citată.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Senatorul Lucian Trufin : “Toți fermierii beneficiază acum de apă gratuită pentru a-și iriga culturile!!!”

astăzi, 09:44
14

Comunicat:În contextul secetei pedologice cu care se confruntă țara noastră, o lege mult așteptată de fermieri a fost adoptată de Parlamentul României, aceasta constituind una di...

O locuință din Popeni, comuna Brăești, a luat foc de la un jar căzut din sobă

astăzi, 09:37
28

O familie din satul Popeni, comuna Brăești, a rămas fără acoperiș deasupra capului în urma unui incendiu, izbucnit în după-amiaza zilei de marți.Acesta a fost generat, cel mai...

Săptămâna viitoare se redeschid terasele. Mall-urile încă nu

astăzi, 09:30
107

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a declarat că în mod cert data de 1 iunie rămâne valabilă pentru redeschiderea teraselor, urmând a fi discutată ulterior și data pe...