TRAIAN APETREI - Prima dragoste nu se uita!

TRAIAN APETREI - Prima dragoste nu se uita!

 TRAIAN APETREI: M-as intoarce oricand la ziaristica!  

De trei ani de zile este directorul celei mai importante institutii culturale din Botosani.

De cand sunt la conducerea acestei institutii am indreptat-o mai mult sprea vestul Europei, pana atunci ea fiind indreptata mai mult spre rasarit, spune Traian Apetrei, directorul Teatrului Mihai Eminescu.

In decursul a doi ani de zile, actorii au participat la numeroase festivaluri nationale si internationale, de unde au venit mai tot timpul cu premii si diplome. Au devenit clienti fideli la festivaluri de teatru din Franta, Avignon sau din Turcia de la Trabzon. De altfel, unul dintre cei mai mari regizori georgieni, Andro Enukidze, impresionat de spectacolele oferite de actorii botosaneni, a pus in scena, alaturi de acestia, in mai putin de un an de zile, doua piese.

 Traian Apetrei a terminat facultatea de ziaristica de la Bucuresti cu nota 10. Si-a inceput calatoria in lumea presei in urma cu 37 de ani. A scris timp de 17 ani la ziarul Clopotul, pentru ca mai apoi sa se angajeze la Gazeta de Botosani pentru 4 ani de zile, iar in cele din urma sa ajunga director al unuia dintre posturile locale de televiziune, pentru alti 3 ani. Sase ani din viata i-a petrecut la carma saptamanalului Viata Botosanilor.

M-as intoarce oricand in ziaristica. Doar ca in ziua de astazi observ ca ziaristii nu sunt altceva decat instrumente. 90% dintre ziarisi au creat acest dezastru in care traim. Au cultivat si au crescut zei de carton, spune Traian Apetrei.

Din 2004 si pana in 2008, Traian Apetrei a cochetat si cu politica. A fost consilier local, candidand din partea Partidului Romania Mare, ramanand insa, pana la urma, indepedent.

Traian Apetrei a ajuns director al Teatrului Mihai Eminescu Botosani intr-o conjunctura politica sau doar administrrativa aparent fara iesire, si a ramas la carma institutiei.

Era o disputa a politicienilor si s-a ajuns la concluzia ca cel mai bine este ca la conducerea acestei institutii sa fie numit un independent pentru a linisti apele involburate. A mai atarnat si ideea unei conduite echilibrate intr-o lume predispusa la exagerari, motiveaza Traian Apetrei prezenta la conducerea Teatrului.

Cu toate acestea, prima dragoste ramane. S-ar intoarce oricand la meseria de ziarist.

Perioada in care am lucrat in presa a fost cea mai frumoasa din viata mea. De altfel, acum, ca director al Teatrului, vreau sa intermediez un dialog intre public si spectacol, un dialog ce ar putea satisface si acesta dorinta a mea, spune Traian Apetrei.

Cu toate acestea, ar fi facut in viata, in alte conjuncturi, film.

 

TRAIAN APETREI

Ziarist, om de televiziune, consiler local, director de teatru.

Nascut pe 08 iunie 1951

 Facultatea de ziaristica Bucuresti, sectiunea Televiziune

Jurnalist la Clopotul din 1972 pana in 1989

Director la un post local de televiziune timp de 3 ani

Director al Teatrului Mihai Eminescu din 2006

Este casatorit si are o fata care locuieste in capitala

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(P) LEGO TOWN LA BOTOȘANI SHOPPING CENTER!!!

astăzi, 16:12
72

Orășelul LEGO creativ pentru copii vă așteaptă la centrul comercial Botoșani Shopping Center! Cei mici și mari sunt invitați să experimenteze GRATUIT bucuria jocurilor LEGO, într-un cad...

ISU Botoșani își mărește echipa: Patru posturi scoase la concurs din sursă externă!

astăzi, 16:00
89

Începând de astăzi, s-a dat startul înscrierilor la concursurile organizate pentru ocuparea, prin încadrare directă, a unor posturi vacante în cadrul Inspectoratului pe...

Sportivii de la LPS Botoșani, campioni naționali (și) la semimaraton U20! (foto)

astăzi, 15:40
33

În perioada 20 – 21 aprilie 2024 sportivii din cadrul secției de atletism a Liceului cu Program Sportiv din Botoșani au participat la Finala Campionatului Național de Semimaraton pentru...