OVIDIU CERNAUTEANU - Botosaneanul care a rascolit lumea pentru implinirea unui vis! - VIDEO

OVIDIU CERNAUTEANU - Botosaneanul care a rascolit lumea pentru implinirea unui vis! - VIDEO

 OVIDIU MARTIN  

Ovidiu Cernauteanu a cucerit lumea! Putini botosaneni se pot mandri cu o asemenea performanta, mai ales atunci cand ea, performanta, inseamna sa-ti implinesti un vis!

S-a lansat in muzica sub numele Ovi Martin (Martin fiind numele de scena "imprumutat" si de idolul sau, Billy Joel, care inainte de a cunoaste succesul, s-a folosit de acest pseudonim) si, la 34 de ani, a fost aproape de a castiga finala Eurovision in Norvegia.

In curand isi va lansa albumul This Gid Almost Got Me Killed, un rezultat al muncii sale sustinute, dar si cu sprijinul si influenta profesionistilor din industria muzicala.

Ovi s-a nascut in orasul Botosani. Era in anii de comunism, accesul la muzica occidentala era limitat, daca nu chiar imposibil. Totusi, a recunoscut de fiecare data o muzica buna, un acord perfect si armonios.

Talentul lui Ovidiu a fost remarcat inca de pe vremea cand era doar un copil. El insusi dezvaluie ca, de la o varsta frageda, si-a dat seama ca muzica suna diferit in urechile lui.

La varsta de 14 ani, Ovi, cum ii spun prietenii, a castigat primul premiu la un concurs national, Florile Dragostei. De atunci a stiut ca asta va face, muzica va fi viata lui.

In anii urmatori a cantat prin diferite formatii. Mai intai cu tatal sau, apoi cu profesorul instructor. In anii 90, Ovi era destul de mare ca sa poata inregistra un demo impreuna cu un prieten, cu care a pornit apoi in urmarirea marelui vis.

Prima oprire a fost Germania. Din pacate, turneul n-a fost unul tocmai fericit. Au incercat sa treaca granita ilegal si au fost prinsi. Din fericire, au petrecut doar cateva ore in inchisoare.

Inapoi in Romania, Ovi a inceput sa cante intr-o formatie cu muzicieni profesionisti, printre care si compozitorul Virgil Popescu. Dupa ce a implinit 18 ani, au plecat cu trupa in turnee prin Tokyo, Japonia, unde au stat un an.

Dupa un an de cantat in Japonia, trupa s-a dizolvat, iar Ovi a primit o oferta de a canta in Norvegia. Amandoi profesorii de canto si cativa alti prieteni muzicieni erau deja stabiliti in Norvegia, asa ca Ovi a fost primit ca acasa. Si-a facut prieteni noi, a descoperit iubirea si de atunci a devenit norvegian.

De-a lungul anilor a mai avut cateva mici proiecte muzicale. De exemplu, a pus bazele proiectului Nanu Disco in Groenlanda, impreuna cu producatorul danez Morten Starman Stjernholm. Acesta a fost primul album dance, un real succes in Groenlanda.

In Norvegia, a continuat sa cante la pian prin diferite spatii, in fata publicului. Putea sa ofere sute de reprezentatii live, pentru ca intotdeauna i-a placut contactul direct cu publicul. Facand asta, a inceput sa se familiarizeze cu spectatorii in timp ce canta, abordand aceeasi metoda pe care idolul sau, Billy Joel, a folosit-o ani de zile atunci cand calatorea si canta in baruri sub numele de Bill Martin. Billy Joel a fost si inca este o inspiratie pentru Ovi, lucru care se poate regasi in muzica si interpretarea lui.

In ciuda experientelor si aventurilor, Ovidiu descrie ultimii ani ca fiind cei mai importanti din cariera sa. In 2006 s-a inscris in competitia Eurovision cu piesa The Better Side Of Me, aceeasi cu care a reprezentat Norvegia la Concursul International Cerbul de Aur, de la Brasov.

In primavara lui 2006, impreuna cu managerul sau de la Mentor Promotion AS, a mers la Los Angeles cu intentia de a inregistra ultimul album.

Cu aceasta ocazie, a lucrat cu faimosul producator Preston Glass, cel care s-a ocupat de Whitney Houston si Natalie Cole. Din pacate, promisiunile incalcate si neintelegerile cu casa producatoare au dus la anularea proiectului din Hollywood.

Inapoi in Norvegia, Ovi a reluat legatura cu Simen M. Eriksrud, producatorul piesei cu care Ovi a reusit sa ajunga in finala Eurovisionului din acest an.
 

Dupa doi ani de asteptare, albumul de debut al lui Ovi, This Gig Almost Got Me Killed, va fi lansat in acest an si va putea fi procurat si din magazinele de muzica din Romania. Veti putea asculta piese inspirate din anii 70, compuse de mari artisti precum Billy Joel, Elton John sau Stevie Wonder.


CITESTE SI UN BOTOSANEAN IN FINALA EUROVISION NORVEGIA

Ovidiu a acceptat propunerea de a acorda un interviu in exclusivitate pentru www.stiri.botosani.ro, interviu ce va fi publicat pe site-ul nostru in curand. 

 

Ascultati piesa The Better Side of Me, cea cu care a reprezentat Norvegia la Concursul International Cerbul de Aur.

 

 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cod Galben pentru județul Botoșani, în această dimineață!

astăzi, 07:49
199

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață o atenționare de tip Cod Galben pentru județul Botoșani.Astfel, până la ora 10.00, județul Botoșani se a...

Jandarmii își sărbătoresc ziua pe Pietonalul Unirii, cu tehnica de intervenție și câinii de serviciu!

astăzi, 07:19
77

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 30 martie, între orele 10.00 și 12.00, în fața Muzelui de Istorie Județean Botoșani.Jandarmii vor prezenta tehnica și mijloacele de interv...

Veste uriașă pentru vârstnici: ”E un pas extrem de importanti!”

astăzi, 07:02
260

Compania Națională Poșta Română se pregătește să introducă posibilitatea achitării acestora cu cardul direct la poștaș. Compania a investit în 7.000 de dispozitive mobile care v...