O nouă provocare pentru pompierul Iulian Rotariu: „Ultra Africa Race”, o cursă dedicată copiilor cu autism din Botoșani

O nouă provocare pentru pompierul Iulian Rotariu: „Ultra Africa Race”, o cursă dedicată copiilor cu autism din Botoșani

Plutonierul adjutant Iulian Rotariu, pompierul botoșănean care în urmă cu mai puţin de o jumătate de an a reuşit să se claseze pe locul I la ultramaratonul „The Track” Australia, dar și să stabilească un nou record al întrecerii, obţinând un timp cu șapte ore mai bun decât câştigătorul competiţiei din 2017, pleacă pe 3 noiembrie a.c. spre Mozambic, pentru o nouă provocare – ultramaratonul „Ultra Africa Race”.

Competiția se va desfășura în perioada 10 – 14 noiembrie, între provinciile Gaza și Inhambane din sudul Mozambicului și va alinia la start 16 dintre cei mai buni alergatori de ultramaraton extrem din lume.

Iulian Rotariu este primul și singurul român înscris în această cursă, organizată de cei de la Canal Aventure. Concurenții vor avea de parcurs 220 de km în cinci etape, urmând intinerariul marcat de organizatori.

Cursa va fi anevoiasă întrucât vor alerga prin neîmblânzita pădure tropicală, dar și pe plaja oceanului Indian în condiții de umiditatea ridicată, arșița și dune de nisip.

Aceasta va fi tot o cursă autosusţinută, participanții urmând să-şi poarte echipamentul  şi hrana într-un rucsac.

Vor fi puncte de control localizate la intervale regulate, iar fiecare noapte va fi petrecută în cort. Organizatorii vor asigura numai suport tehnic şi o echipă medicală, dar şi apa necesară.

Subofiţer operativ în cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani, plt. adj. Iulian Rotariu a participat la mai multe competiţii de anduranţă. El s-a făcut remarcat după ce în iunie 2016 a reuşit să se claseze pe locul I la categoria lui de vârstă la „Gobi March” desfăşurat în China. Patru luni mai târziu el a egalat performanţa la ultramaratonul „Atacama Crossing”, desfăşurat în Chile.

În mai 2017 el a participat şi la „Sahara Race” organizat în Namibia, unde s-a clasat din nou pe locul I la categoria lui de vârstă şi locul IV la general, situaţia repetându-se în noiembrie 2017 când a participat la  „Roving Race” derulat în Patagonia Argentina. În decembrie 2018, Iulian Rotariu s-a clasat al doilea în „The Last Deserts” Antarctica. Ultima și cea mai mare performanță a fost realizată în mai anul acesta, în Australia.

Fără să fie sportiv de performanţă şi fără să fie legitimat la vreun club, plt. adj. Iulian Rotariu a început să alerge în urmă cu aproape 11 ani, când a ajuns la spital cu fiul său şi, pentru a-şi consuma stresul, a început să alerge în jurul spitalului. Ulterior, el a început să participe la concursurile organizate de Ministerul Afacerilor Interne, reprezentând Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoşani. După numai câteva curse, reprezentanţii Asociaţiei Părinţilor Copiilor cu Autism l-au rugat să-i reprezinte în competiţii, iar din acel moment a început să participe la cursele internaţionale, încercând să dovedească tuturor că limitele pot fi depăşite.

Și de această dată, Iulian va alerga în scop caritabil, încercând să sprijine în acest mod activitatea Asociaţiei Părinţilor Copiilor cu Autism Botoşani.

Vă puteți alătura cauzei pompierului botoșănean donând cât de puțin pe pagina: https://autismbotosani.galantom.ro/projects/view?id=757.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Clasele de școală profesională pot fi transformate în clase de liceu pentru elevii rămași fără locuri la admitere

astăzi, 08:39
30

Clasele de școală profesională pot fi transformate în clase pentru liceu, dacă inspectoratele școlare vor solicita asta, a declarat secretarul de stat din Ministerul Educației, Luminița B...

Un nou cutremur a avut loc în zona seismică Vrancea

astăzi, 08:28
45

Un nou cutremur a avut loc în această dimineață în România. Seismul de 3 grade pe scara Richter a avut loc la ora 9:07 în zona seismică Vrancea, județul Buzău.Seismul...

Accident mortal pentru un bărbat din județ, în timp ce lucra la o biserică

astăzi, 08:27
80

Un bărbat în vârstă de 52 de ani, din comuna Havârna, județul Botoșani, a decedat în urma unui accident de muncă, lucrând la construcția unei biserici din localitat...