MIRCEA POPOVENIUC - Bruma de geniu care ne implineste!

MIRCEA POPOVENIUC - Bruma de geniu care ne implineste!

MIRCEA POPOVENIUC: Am colegi cu care sunt in competitie mereu!

Mircea Popoveniuc este in clasa a VI-a a Colegiului National Mihai Eminescu Botosani.

Pasiunea sa pentru informatica a depasit de mult timp granitele amatorismului. Mircea sta acum la aceeasi… tastatura cu asii programarii, facand parte din echipele care realizeaza soft-uri educationale in Power Point. 

"Fac programare din clasa a IV-a, la Palatul Copiilor Botosani, la cercul de informatica", spune Mircea Popoveniuc.

A participat la olimpiade, concursuri judetene, interjudetene, nationale, internationale.

Numai in aces an a cules o multime de premii importante. In februarie a participat la Concursul Interjudetean de Informatica StartIT, cls. a VI-a - unde a obtinut Premiul I (Power Point), si Premiul II (programare).

O luna mai tarziu era distins cu Premiul II la Concursul International de Prezentari Power Point, cls a VI-a, pentru ca in aprilie sa participle la Olimpiada Nationala de Informatica.

La rezultatele de exceptie din 2009 se adauga cele din anii trecuti:

- iunie 2008, CEX, cls a V-a - mentiune (informatica), mentiune (matematica);
- mai 2008, Concursul National de Informatica Marele Premiu PaCo, cls. a VI-a - premiul I (programare avansati);
- februarie 2008, Olimpiada Nationala de Informatica, cls. a V-a - diploma de participare;
- mai 2007, Concursul interjudetean Cupa Moldovei, Bacau, cls. VII-VIII-a - premiul II (informatica);

"Sunt incantat de activitatea mea in cadrul cercului de informatica de la Palatul Copiilor Botosani. Am colegi cu care sunt in competitie mereu, mergem impreuna la concursuri in tara si ne intelegem foarte bine", marturiseste Mircea Popoveniuc.

Instructorul de la Palatul Copiilor nu face dacat sa "garanteze" pentru calitatea intelectuala a copilului teribil care, se pare, va fi unul dintre marii informaticieni programatori ai timpului ce va veni. 

"Mircea Popoveniuc este unul dintre cei mai buni elevi ai cercului de informatica. Este pasionat de programare si reuseste cu succes sa rezolve algoritmi de dificultate foarte mare. Participa de asemenea, in cadrul echipelor care realizeaza soft-uri educationale in Power Point si obtine de fiecare data premii la concursurile de acest gen", spune prof. Daniela Nour, instructor la Palatul Copiilor Botosani.

"Pe langa numeroasele participari la concursuri de informatica, particip si la concursuri si olimpiade de matematica. La Colegiul National Mihai Eminescu sunt pregatit la matematica de prof. Ciudin Ionela si la informatica de prof. Liliana Chira", spune Mircea, cu recunostinta pentru dascalii sai.

Matematica i-a adus satisfactii, chiar daca nu la fel de mari ca informatica. Insa cum Botosanii nu duc lipsa de matematicieni, Mircea pare sa isi fi gasit locul sau, mai ales ca programarea nu-i de ici de colo!

In urma cu doua sapatamani, Mircea a obtinut premiul special la Concursul Interjudetean de Matematica Dimitrie Pompeiu, cls. a VI-a.

 Dar nu este singurul premiu la disciplina matematica:
- aprilie 2009, Concursul de Fizica Creativa "Stefan Procopiu", Lucrari scrise, cls a VI-a – premiul II;
- 2008, Concusul Interjudetean de Matematica al Revistei "Sinus", cls a VI-a – mentiune;
- 2008, Olimpiada Judeteana de Matematica, cls a VI-a – mentiune;
- 2008, Concursul Interjudetean de Matematica "Dimitrie Pompeiu", cls a V-a, mentiune;
-noiembrie 2007, Program sustinul de Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei – diploma de participare;

Mircea nu se deosebeste de colegii sai decat prin bruma de geniu cu care Dumnezeu l-a daruit. Dar este acea bruma care ne lipseste noua, celorlalti, care ne implineste pe noi si care ne determina si obliga in acelasi timp sa ne inclinam in fata lui.

A lui Mircea Popoveniuc!
 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
88

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
60

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
212

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...