MARIANA BRAESCU - Singuratatea de dupa Sfantul Andrei

MARIANA BRAESCU - Singuratatea de dupa Sfantul Andrei

 MARIANA BRAESCU  

Botosaneanca Mariana Braescu, puternica si impresionanta personalitate europeana, ne-a anuntat, la primele ore ale diminetii de duminica, de Sfantul Andrei, trecerea la cele vesnice a sotului sau, scriitorul Artur Silvestri.

Pe 4 decembrie, la Manastirea Pasarea din Bucuresti, sufletul lui Artur Silvestri si-a luat zborul. Sufletul Doamnei Mariana Braescu ramane sa duca mai departe existenta, frumusetea si exemplul unei femei care a mizat de la inceput pe curatenie, bucuria daruirii si a miracolului divin de a investi in poporul sau.

 

Mariana Braescu scriitor, om de afaceri, proprietar (1994-2006) al Grupului de presa Casa Lux; nascuta in Botosani, judetul Botosani, pe 25 februarie 1949.

Studii - 1967, Liceul Laurian Botosani, 1967-1970, Facultatea de Filosofie A Universitatii Bucuresti, 1975, Facultatea de Jurnalism Universitatea Bucuresti;

Mariana Braescu este creatoarea celei mai importante afaceri de presa romanesti din ultimii cincisprezece ani si o prezenta culturala puternica, afirmata discret dar constant. Este fondatoarea presei imobiliare, a presei pentru casa si a presei pentru familie in Romania.

Proprietara, intre 1994 si 2005, a Grupului de presa CASA LUX, apreciat ca fiind cel mai important grup de presa pentru casa din Europa de Est; a editat sapte titluri de publicatii (Casa Lux, Casa de vacanta, Practic-idei pentru casa, gradina si apartament, Practic in bucatarie, Draga mea, Carticica Draga mea pentru copii, Carticica Practica), in tiraje de peste 12 milioane de exemplare anual.

Inainte de aceasta, Mariana Braescu a fondat, in 1991, revista saptamanala CASA, prima publicatie imobiliara din istoria Romaniei (mai 1991-1992), nucleul viitoarelor mari reviste care au afirmat-o profesional si in mediile de afaceri. Participant, cu CASA LUX, la MIPIM-Cannes (1997), cel mai important targ imobiliar din lume, aceasta fiind, pana in anul 2005, singura participare romaneasca la o manifestare de asemenea anvergura.

Contributie importanta la crearea mecanismelor de autentificare a tirajelor, ca membru-fondator BRAT si SNA, publicatiile editate sub conducerea Marianei Braescu fiind cotate neintrerupt, timp de trei ani, drept cele mai bine vandute in categoria respectiva. Initiatoare, incepand cu 1994, a principalelor teme, rubrici, procedee jurnalistice din presa imobiliara si pentru casa, preluate ulterior de toate publicatiile si emisiunile cu aceasta tematica.

A primit numeroase distinctii romanesti si internationale, premii de excelenta ale unor prestigioase organizatii profesionale si culturale. Prezenta in dictionarul de personalitati International Who’s who of Professional and Business Women (1999); declarata Femeia de afaceri a anului 2000? de catre International Biographical Center - Cambridge, 2000 iar din acelasi an - membra in comitetul de selectie al acestei prestigioase institutii. Laureata cu diploma de excelenta acordata de Chambre Europe?nne pour le Developpement du Commerce, d’Industrie et des Finances - Bruxelles (2004).

 

Mariana Braescu s-a angajat, cu o discretie remarcabila dar, in acelasi timp, cu o staruinta rar intalnita, in actiuni cu caracter filantropic, cultural si social.

A participat la fondarea, in anul 2003, a Asociatiei Biblioteci pentru sate, care a donat, catre 350 de biblioteci comunale, parohiale si de manastire, peste 25.000 de volume si aproape 300.000 de publicatii.

Mai multi ani, a fost principala sustinatoare a acestor activitati ca si ale celor desfasurate de Asociatia Romana pentru Patrimoniu, o organizatie cetateneasca deosebit de activa in domeniul cultivarii si regenerarii traditiilor nationale.

 

Mariana Braescu, devenita azi celebra Doamna CASA LUX este, in acelasi timp, si un scriitor important a carui opera, apreciata in mediile literare ale anilor 80, se va impune cu siguranta si in viitor.

Dramaturgia are o bibliografie consistenta. Profesor de… admitere (premiera absoluta Teatrul M. Eminescu Botosani 1988 reprezentata in 1988-1990; Teatrul National Radiofonic-2001); Pronto-agent particular sau Marea Lovitura (Teatrul National Radiofonic, 2002); Al treisprezecelea Caesar, Londra de la 3 la 5?, Dupa fapta si rasplata - toate aparute editorial in 2005. 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Penitenciarul din Botoșani angajează din sursă externă șase bărbați. Care sunt criteriile

Joi, 24 Septembrie 2020
760

În vederea angajării, Penitenciarul din Botoșani scoate la concurs șase posturi de agent, care pot fi ocupate exclusiv de bărbați, în cadrul sectorului operativ.La concurs pot par...

Europarlamentarul Ramona Strugariu vine la Botoșani

Joi, 24 Septembrie 2020
210

Ramona Strugariu, europarlamentar din partea Alianței USRPLUS, vine la Botoșani vineri, 25 septembrie, pentru o serie de întâlniri cu cetățenii, reprezentanți ai mass-media și candid...

Invitatul de la Știri - Cătălin Mugurel Flutur, primarul municipiului Botoșani

Joi, 24 Septembrie 2020
317

Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Mugurel Flutur, candidatul PNL la funcția de primar al municipiului Botoșani, a acceptat invitația de a participa la un dialog în emisiunea &ld...