Cel mai tânăr antreprenor din Botoșani, corigent în țară, lăudat în străinătate. Are propria firmă de IT

Cel mai tânăr antreprenor din Botoșani, corigent în țară, lăudat în străinătate. Are propria firmă de IT

Este antreprenor încă de la 17 ani și nu e copil de bani gata. S-a apucat să construiască website-uri pentru firme de la 16 ani, iar cu banii câștigați și-a deschis propria firma de IT.

Aceasta e povestea lui Andrei Tarnauceanu, un adolescent din Botoșani. Tânărul provine dintr-o familie simplă, părinții lui au divorțat când Andrei era mic. În țară, acesta a fost corigent la mai multe materii, însă pasiunea pentru robotică și informatică l-au adus în atenția presei internaționale.

Reporter: Cum a început povestea cu technologia?

Andrei: De mic eram pasionat de technologie, îmi petrecem toată ziua pe calculator, instalam diferite programe, jocuri și testam toate chestiile ce îmi ieșeau în cale, uneori eram atât de concentrat că uităm să mai merg la masă. Aveam un calculator incredibil de slab, nu mergea absolut nimic pe el, dacă instalăm mai mult de 2 jocuri începea să se blocheze și câteodată nu se mai deschidea, stăteam câte 2-3 zile să îmi descarc un joc iar apoi îl ștergeam pentru că calculatorul era atât de slab încât nici măcar nu deschidea jocul.

Reporter: Școala te-a ajutat să faci ceea ce îți place?

Andrei: Nu, și o să-ți zic și de ce, școală nu te ajută să te dezvolți pe ține că și persoană, la școală trebuie să toceșți și să înveți că și un robot, nu să o faci din plăcere, ești judecat după notele pe care le primești  și nu te poți formă pentru viitor, am ajuns să cred că mi-am irosit 3 ani aiurea prin liceu deoarece nu am învățat nimic, ba din contra, am uitat și ceea ce am învățat în generală, nu poți să-ti expui părerea în față unui profesor, avem prea multe teme de făcut, oricum eu nu le făceam deloc, dar ca și idee, suntem plini de teme, iar profesorii se mai așteaptă să învățăm.

Acum adolescentul conduce propria firma de IT care în prezent are 10 angajați, compania să lansează anul acesta cel mai performant sistem de ticketing din România ce va fi folosit la distribuirea biletelor pentru evenimente, atât în România cât și în straintate.

Reporter: Ai rămas corigent sau repetent?

Andrei: Da, am rămas la foarte multe materii, chiar și la desen în clasele 5-8 din cauza unui profesor psihopat, iar la liceu începând din clasa a-10-a am rămas cel puțîn la 2 materii pe semestru deoarece nu îmi plăcea să învăț, nu îmi plăcea modul de predare iar subiectele erau foarte plictisitoare, dacă aveam nevoie să știu ceva și voiam să învățăm, intrăm pe net și aveam toate informațiile explicate simplu și pe înțelesul meu.

Tânărul câștigă aproximativ 5000 lei lunar însă acesta preferă să nu cheltuiască nimic și să investească în domeniul IT.

Reporter: Cum te vezi peste 5 ani?

Andrei: Păi mă văd la casă mea, făcând ceea ce îmi place alături de iubita mea, posibil mai cunoscut decât sunt acum și mult mai bogat

Reporter: Ai de gând să intri și în alt domeniu sau preferi să rămâi în technologie?

Andrei: Vreau să rămân în technologie, aș vrea să extind firma și în alte țări, nu doar în România, să angajăm cât mai multe persoane pasionate de techologie, în viitorul apropriat am de gând să deschid propriul sediu, momentan lucrăm de acasă însă pe viitor vreau să avem propriul sediu precum Google, cu spațiu de relaxare, jocuri, mâncare gratuită pentru angajați, etc.. Aș vrea să deschid prima frizerie bazată doar pe software, adică fără nici un frizer, să construim un software care să îți scaneze capul, lungimea părului și alte aspecte, deja avem o schița virtuală a proiectului însă momentan nu este finalizată complet.

(Articol tradus în limba română)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O zi pe cel mai nordic hotar al țării, la capătul județului Botoșani!

astăzi, 14:06
2

Prutul desenează aici o graniță meschină între maluri plămădite din același pământ. Pe malul drept se înșiră Miorcanii poetului Ion Pillat. Pe cel stâng, ca înt...

(P) Relansare monumentală: ReduceriPreturi.ro reînvie după zece ani

astăzi, 13:46
25

ReduceriPreturi.ro, unul dintre pionierii ofertelor online, se întoarce după zece ani de pauză cu o nouă viziune și o abordare modernizată. Relansarea include funcționalități îmbun...

Îl mai țineți minte pe Aron Bălan, spaima șoferilor din Botoșani?

astăzi, 13:12
145

Un tânăr care are la activ sute de fapte de furt comise pe raza județelor Suceava și Botoșani a fost condamnat miercuri, 24 aprilie, de magistrații de la Judecătoria Gura Humorului, î...