ANDREI ROSU - Copilul teribil care a cucerit Bucurestiul!

ANDREI ROSU - Copilul teribil care a cucerit Bucurestiul!

 ANDREI ROSU  

Plecat dintr-un Botosani aparent inexistent, Andrei Rosu a cucerit scena din Bucuresti si are numerosi fani in intreaga tara.

Figura angelica, de actor francez din secolul trecut, Andrei si-a urmat visul fara sa aiba vreun moment complexe de provincial. A vrut teatru si a plecat intins la Bucuresti, imediat ce a terminat liceul in Botosani.

Joaca alaturi de Gheorghe Dinica, Marin Moraru, Florin Zamfirescu, Dan Condurache, Florina Cercel, Gheorghe Visu, Vladimir Gaitan, Alexandru Arsinel, Marian Ralea sau Stela Popescu, dar si cu Ioana Ginghina si Alexandru Papadopol, idolii miilor de tineri din intreaga tara.

Andrei Rosu are 21 de ani, s-a nascut in Botosani si a fost elev al Grupului Scolar Industrial Dimitrie Negreanu. La inceput credea ca va deveni un bun biolog, dar se pare ca va ajunge un stralucit actor.

Dumnezeu te-a inzestrat cu talentul de a fi actor!, i-a spus solemn Marius Rogojinschi.

Si asa va sa fie!

Andrei Rosu a jucat, mai intai, in trupa de teatru a liceului, coordonata de Florin Aionitoaei si apoi de Eduard Sandu, actori ai Teatrului Mihai Eminescu Botosani. Marius Rogojinschi a fost impresionat, in 2005, de prestatia elevului de la Industrial 1.

Intamplarea intalnirii mele cu Andrei este la Festivalul Lyceum, unde eu eram membru al juriului. Cand a evoluat trupa de la Industrial 1, cu piesa Pac! Pac! Esti mort, in regia lui Edi Sandu, am remarcat un tanar de 17 ani care, incredibil, mi-a transmis o emotie atat de puternica, incat am ramas in mod placut surprins. Am crezut pentru cateva clipe ca ma aflu eu intr-o stare emotionala deosebita fata de colegii mei din juriu. Nu mica mi-a fost mirarea cand am observat ca toti erau la fel de impresionati de prestatia tanarului necunoscut Andrei Rosu, spunea Marius Rogojinschi in urma cu un an.

Dupa liceu, Andrei a plecat la Bucuresti, la Universitatea de Arta Teatrala si Cinematografica. Examen greu, dur. Insa Andrei s-a intors victorios!

Bogdan-Andrei Rosu a devenit unul dintre cei mai buni studenti ai UNATC din generatia sa. A fost selectat de regizorul si profesorul sau, Victor Ioan Frunza, sa joace, alaturi de el, intr-un spectacol al Teatrului National din Bucuresti. Dupa care a urmat succesul.

Andrei Rosu s-a nascut in Botosani, pe 19 ianuarie 1987.

Activitate profesionala

Televiziune:

“Regina, rol: Vladimir, film produs de Promance International, o companie MediaPro Pictures pentru ACASA

“Razboiul Sexelor, rol: Rares Simion, comedie romantica produsa de Promance International, o companie MediaPro Pictures pentru ACASA

Teatru:

Diferite festivaluri de teatru pentru liceeni

Filmografie: Patru scurt-metraje in timpul facultatii

Premii:

Premii de interpretare:

- la Festivalul Lyceum Botosani (2004, 2005);

Festivalul Yorick Piatra-Neamt (2005);

Festivalul de Teatru organizat de A.N.T Bucuresti(2005);

- premiul de interpretare la sectiunea recitare de poezii si monolog (concurs international organizat de Colegiul "Mihai Eminescu" Bucuresti).

Alte premii:

Locul II la concursul national de poezie "Floare Albastra" (2003,2004) si locul I la acelasi concurs (2005);

Locul II la concursul international de poezie "Alexandru Sihleanu"(2004).

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
53

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...

PSD-iștii din Botoșani și-au depus candidaturile pentru Primărie și Consiliu Local! Cosmin Andrei: „Mi-au cerut să candidez în continuare” (foto, video)

astăzi, 18:49
115

Cosmin Andrei, primarul în funcție al municipiului Botoșani, și-a depus candidatura pentru Primăria Botoșani. Tot astăzi a fost depusă și lista de candidați pentru consilieri municipali...

Patru posturi de subofițer scoase la concurs din sursă externă de ISU Botoșani!

astăzi, 18:00
58

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani a scos la concurs patru posturi de subofițer, prin încadrare directă.Posturile sunt:-&nb...