Viceprimarul Ghiorghita si medicul veterinar Pancu, în atenţia Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie!

Viceprimarul Ghiorghita si medicul veterinar Pancu, în atenţia Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie!

Cazul celor peste 200 de câini ucişi la Botoşani a ajuns şi în atenţia Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie de la Bucureşti, care a deschis un dosar penal, având în vedere actele de cruzime asupra animalelor.  

"Astăzi, 12 mai 2011, pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani s-a constituit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor reglementate de Legea privind protecţia animalelor, respectiv acte de cruzime faţă de animale, în varianta prevăzută de art. 6 alin. 2 lit. a - omorârea animalelor cu intenţie. Din sesizarea ce stă la baza constituirii dosarului a rezultat că angajaţi ai Padocului din Botoşani, din ordinul viceprimarului Municipiului Botoşani şi la recomandarea medicului veterinar, au procedat la suprimarea vieţii unui număr de aproximativ 200 de câini, motivat de presupusa infectare a acestora cu virusul Carre (jigodie)", se arată în comunicatul publicat de Parchetul de pe langa Inalta Curte de casatie si Justitie.

Reamintim ca acest caz a intrat şi în atenţia Poliţiei Animalelor Bucureşti, precum şi a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani. De asemenea, Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a anunţat ieri că s-a autosesizat în legătură cu uciderea celor peste 200 de câini, în dimineaţa zilei de 11 mai 2011.

 

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un mormânt ce-și așteaptă eroul!

astăzi, 15:22
79

În anii 2007-2008, la Botoșani, în revista „Forum Cultural”, sub semnăturile istoricilor Petre Otu și Octavian Liviu Şovan apărea un articol ştiinţific, defalcat î...

La un pas de tragedie din cauza scăpărilor de gaz de la o butelie. O femeie a ajuns la spital cu arsuri! (Video)

astăzi, 14:57
329

S-a întâmplat astăzi din localitatea Carasa, în jurul prânzului. Proprietara a reușit să iasă din locuință, fiind găsită de vecini în fața casei. Tot ei au sunat...

Vasilache și Mărioara, într-un spectacol-premieră la Teatrul ”Vasilache” din Botoșani! (Foto)

astăzi, 14:37
33

Textul şi regia spectacolului ”Vasilache și Mărioara” sunt semnate de Ion Sapdaru; scenografie şi univers sonor Gelu Rîşca.Din distribuţia spectacolului fac parte actorii: ...