Tânăr judecat la Botoșani, după ce a utilizat fraudulos datele unui card bancar

Tânăr judecat la Botoșani, după ce a utilizat fraudulos datele unui card bancar

Un tânăr de 22 de ani, din comuna suceveană Șcheia, a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul (PT) din Botoşani, în stare de libertate a inculpatului, după ce a utilizat fraudulos datele unui card bancar aparținând altei persoane și a efectuat plăți în valoare de circa 1.300 de euro.

Tânărul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de  „acces ilegal la un sistem informatic” şi „efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos”, informează PT Botoșani.

Potrivit sursei citate, s-a reţinut că, în perioada 15-20 noiembrie 2019, „în timp ce se afla la muncă în Belgia, a sustras datele cardului deţinut la o unitate bancară din România şi, prin operaţiuni succesive (cumpărături online), a achiziţionat şi plătit în acest mod bunuri în valoare de 1279,79 euro”.

„Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, menționează procurorii.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
59

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
200

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...

Cum vrea un fost consilier al lui Costică Macaleți să schimbe pe furiș procedura de verificare a colaboratorilor Securității!

astăzi, 13:54
91

În timp ce Parlamentul numește șase noi membri în Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), în instituție mocnește un scandal legat de procedura de ...