Studenta care a ucis un om de afaceri din Botoșani, a fost eliberată

Studenta care a ucis un om de afaceri din Botoșani, a fost eliberată

Alina Mihaela Horeanu, fosta studentă din Suceava care în 2007 a ucis un om de afaceri din Botoșani, a fost eliberată din închisoare. Ea avea de executat o condamnare de 20 de ani de închisoare pentru omor, dar și pentru înșelăciune.

După ce au analizat actele de la dosar, magistrații Judecătoriei Gherla au decis liberarea condiționată a persoanei private de libertate Roșca Mihaela Alina (fostă Horeanu, fostă Stoian), care a ucis cu 33 de lovituri de cuțit afaceristul Daniel Mancaș.

„Din procesul-verbal și caracterizarea anexată, reiese că persoana privată de libertate Roșca Mihaela Alina (fostă Horeanu) se află în Penitenciarul Gherla, unde execută o pedeapsă de 20 de ani de închisoare. Până pe 13 februarie 2020, aceasta a executat 5.529 de zile de închisoare (fiind incluse și zilele în care aceasta a muncit din spatele gratiilor).

Pentru a putea beneficia de liberare condiționată, ea trebuie să execute 3/4 din pedeapsă, adică 5.478 de zile de închisoare. Mai reiese că deținuta a fost sancționată disciplinar o singură dată. Sancțiunea a fost ridicată prin recompensare", au arătat magistrații Judecătoria Gherla în motivarea deciziei de liberare condiționată.

Judecătorii au explicat și motivele pentru care s-a ajuns la această soluție, precum și faptul că au fost îndeplinite toate condițiile legale.

„Pentru rezultate bune, aceasta a fost recompensată de 59 de ori. Față de personalul din penitenciar și față de colegi a manifestat respect. Din textul de lege reiese că pentru a fi liberat condiționat, persoana privată de libertate trebuie să îndeplinească în mod cumulativ cele trei condiții (executarea fracțiunii de pedeapsă, stăruința în muncă și dovezi de îndreptare).

Din cele de mai sus reiese că deținuta îndeplinește toate condițiile pentru liberare condiționată, astfel că propunerea comisiei va fi admisă și se va dispune liberarea condiționată a condamnatei pe data rămânerii definitive a sentinței", se mai arată în motivarea instanței de judecată, potrivit monitorulsv.ro.

Suceveanca acum în vârstă de 34 de ani, nimeni alta decât persoana care a ucis un om de afaceri din Botoșani în cursul anului 2007, a fost eliberată din pușcărie. Judecătoria Gherla a admis propunerea formulată de Comisia de liberare condiționată din cadrul Penitenciarului Gherla. După ce au analizat actele de la dosar, judecătorii au decis liberarea condiționată a persoanei private de libertate Roșca Mihaela Alina (fostă Horeanu, fostă Stoian). Ea avea de executat o condamnare de 20 de ani de închisoare pentru omor, dar și pentru înșelăciune.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Astăzi este Ziua Românilor de Pretutindeni. Știm că sunteți cititorii noștri, oriunde vă aflați, așa că Redacția noastră vă urează “La mulți ani!”

astăzi, 13:17
100

Ziua de astăzi, 31 mai, este Ziua Românilor de Pretutindeni, ziua în care îi sărbătorim pe toți conaționalii care trăiesc în afara granițelor României. Ziua rom&ac...

Cel mai bun mijlocaş din Divizia A? Jhonathan Rodriguez este lider în clasamentul InStat

astăzi, 11:30
204

FC Botoşani are o perlă în lot. Blocat în Argentina, Jhonathan Rodriguez este poate cel mai bun mijlocaş din liga întai, conform cifrelor InStat. Acesta este printre primii 3 &ici...

Lista restricțiilor care se vor ridica de mâine, 1 Iunie 2020

astăzi, 11:16
2125

Începând de mîine, majoritatea restricțiilor impuse pe perioada stării de urgență și a stării de alertă instituite în România pe perioada pandemiei de coronavirus ...