Şeful Serviciului Anticorupţie primeşte o mână de ajutor de la Curtea de Apel Suceava

Plasat sub control judiciar pentru ar fi pus la dispoziţia prim- procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani resursa materială şi umană a serviciului de pe care îl conducea, şeful Serviciului Judeţean Anticorupţie a contestat măsura la Curtea de Apel Suceava.

Şeful Serviciului Anticorupţie primeşte o mână de ajutor de la Curtea de Apel Suceava

Judecătorii suceveni au stabilit ca marţi să ia o decizie în privinţa menţinerii sau nu a controlului judiciar sub care a fost plasat de săptămâna trecută ofiţerul Bogdan Buliga, şeful Serviciului Judeţean Anticorupţie.

În urma studierii plângerii depuse de ofiţer, judecătorii au dispus revocarea măsurii controlului judiciar dispusă de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Suceava, decizia lor fiind definitivă. Asta nu-l scuteşte însă pe Bogdan Buliga de acuzaţia lansată de DNA privind mărturia mincinoasă.

Mai exact, după cum arăta comunicatul emis de Direcţie, "la data de 21 iulie 2017, inculpatul Buliga Bogdan Daniel, în calitate de șef al Serviciului Județean Anticorupție Botoșani, fiind audiat ca martor (în cauza ce o privea pe Raluca Stăncescu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani şi pe partenerul său, Cătălin Stavără, n.r.), cu intenție, a făcut afirmații necorespunzătoare adevărului cu privire la aspecte esențiale ale cauzei în privința cărora a fost întrebat, în contradicție vădită cu aspectele care rezultă din probatoriul cauzei, omițând totodată să declare toate aspectele despre care avea cunoștință.

Concret, inculpatul a declarat că nu intenționa să folosească resursele umane și tehnice ale Serviciului pe care-l conducea pentru a o ajuta pe inculpata Stăncescu Raluca în demersul său infracțional, lucru total neadevărat, ofițerul de poliție manifestându-și disponibilitatea în acest sens de mai multe ori"
.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
333

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
573

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
167

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...