Şeful CJ îi cheamă la bară pe foştii şefi ai Apa Grup, membrii AGA şi CA!‎ Cere sechestru pe bunurile acestora!

Şeful CJ îi cheamă la bară pe foştii şefi ai Apa Grup, membrii AGA şi CA!‎ Cere sechestru pe bunurile acestora!

Lovitură grea primită de Consiliul Judeţean Botoşani! Lichidatorul societăţii Apa Grup a deschis o acţiune în instanţă, prin care cere angajarea răspunderii instituţiei pentru falimentarea fostului operator de apă şi canal din judeţ.

În şase pagini, pe care le-a înaintat judecătorului sindic, lichidatorul Lulu Constantin Dascălu explică motivele pentru care a deschis această acţiune în instanţă, precizând că "persoana căreia îi este imputabilă apariţia stării de insolvenţă este acţionarul majoritar, judeţul Botoşani".
 
Potrivit lichidatorului Apa Grup, "acţionarul majoritar nu a avut niciodată intenţia de a asigura o funcţionare eficientă şi viabilă a acestei societăţi ci doar a urmărit un interes personal", acuzând Consiliul Judeţean că a condus fostul operator de apă spre faliment, înfiinţând o altă entitate juridică, al cărei acţionar majoritar este tot CJ, pentru a continua activitatea desfăşurată de debitoarea Apa Grup.

În expunerea de motive, Dascălu mai menţionează că la Apa grup s-au acordat salarii cu mult peste salariul mediu brut pe economie, fără a se ţine cont de nivelul de pregătire al salariaţilor, nu s-au încasat la timp creanţele către clienţi, au fost pierderi foarte mari de apă, şi un grad ridicat de îndatorare.

Actalul preşedinte al Consiliului Judeţean este decis să îi cheme în solidar, în acţiunea deschisă de lichidatorul judiciar, pe toţi membrii Adunării Generale a Acţionarilor, membrii Consiliilor de Administraţie şi directorii fostului operator de apă din anul 2000 până în anul 2010.

Florin Ţurcanu a spus că va propune acest lucru în plenul Consiliului Judeţean şi va angaja şi o casă de avocatură pentru acest proces cu o miză uriaşă pentru judeţ, suma pe care ar trebui să o plătească CJ în cazul în care ar pierde depăşind 70 de milioane de lei.

"Suntem chemaţi în instanţa pentru a atrage răspunderea materială a judeţului Botoşani. Când lichidatorul consideră că nu are de unde recupera suma rămasă de recuperat poate atrage în instanţă răspunderea materială a acţionarilor. Voi cere consilierilor cele mai bune variante pentru a câştiga acest proces şi în acelaşi timp să nu lupt eu singur de ceea ce s-a aprobat din anul 2000 încoace. Vreau să chem în solidar în acest proces toţi conducătorii care au condus această societate şi AGA şi Consiliul de Administraţie din 2000 încoace. Sunt foarte mulţi. Şi directorii care au condus unitatea", a spus Florin Turcanu.

"O să cerem sechestru pe toate bunurile lor. Dacă nu îi chem în solidar... Nu eu am acumulat 850 de miliarde de lei datorii. Eu nu am posibilitatea să îi plătesc, că nu sunt banii mei de acasă. Vreau asumare în plenul Consiliului. Dacă Consiliul spune că nu cheamă în solidar şi îşi asumă ei răspunderea eu mă supun votului, dar voi cere în penul Consiliului o asumare", a completat Ţurcanu.

El a ţinut să îi atenţioneze şi pe actualii şefi ai regiei de apă şi le-a transmis că cine nu are de gând să acţioneze pentru ca societatea să funcţioneze bine şi urmăreşte propriile interese să îşi dea demisia.

Totodată, şeful CJ a mai spus că va veni în faţa consilierilor judeţeni cu un proiect de hotărâre pentru trecerea Băii Centrale şi a Casei Ciomac din domeniul public în domeniul privat al judeţului pentru a putea fi puse garanţii la Ministerul Finanţelor, pentru eşalonarea la plată a datoriilor pe cinci ani. 

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
785

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
250

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
210

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...