Primarul Cătălin Flutur, achitat în dosarul Uvertura Mall!

Primarul Cătălin Flutur, achitat în dosarul Uvertura Mall!

Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani, a fost achitat în procesul din dosarul Uvertura Mall. Decizia de achitare a fost luată de magistrații Tribunalului Botoșani, în același dosar fiind achitat și administratorul public al județului, Adriana Zăiceanu, dar și fostul secretar Ioan Apostu, precum și Cezar Puiu și Mihaela Gontineac, funcționari ai primăriei.

Conform motivației instanței, "achită pe inculpatul Flutur Cătălin-Mugurel ​pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu având ca rezultat obţinerea, pentru sine sau pentru altul, a unui folos necuvenit (...) întrucât faptele nu sunt prevăzute de legea penală".

De asemenea, "achită pe inculpata Zăiceanu Adriana pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu având ca rezultat obţinerea, pentru sine sau pentru altul, a unui folos necuvenit (...), întrucât faptele nu sunt prevăzute de legea penală".

Instanța "constată că în cauză nu există constituire de parte civilă, persoana vătămată Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Botoşani neformulând pretenţii financiare în cursul procesului penal. Dispune revocarea măsurilor asigurătorii instituite prin ordonanţele Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie, Serviciul Teritorial Suceava la data de 15 martie 2017 asupra bunurilor mobile/imobile aparţinând inculpaţilor".

VEZI AICI decizia instantei

Primarul Cătălin Flutur și funcționarii din primărie, alături de administratorul public al județului Botoșani, au fost trimiși în judecată de DNA pe motiv că, în perioada 2006-2011, ar fi diminuat ilegal redevența pentru terenul pe care s-a construit Uvertura Mall. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Telemedicină pentru Unitățile de Primiri Urgențe din Botoșani și Dorohoi!

astăzi, 08:58
2

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean „Mavromati”, Compartimentul de Primiri Urgențe de la Secția de Pediatrie și Compartimentul de Urgențe din cadrul Spitalului Municipa...

Cod Galben pentru județul Botoșani, în această dimineață!

astăzi, 07:49
472

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață o atenționare de tip Cod Galben pentru județul Botoșani.Astfel, până la ora 10.00, județul Botoșani se a...

Jandarmii își sărbătoresc ziua pe Pietonalul Unirii, cu tehnica de intervenție și câinii de serviciu!

astăzi, 07:19
149

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 30 martie, între orele 10.00 și 12.00, în fața Muzelui de Istorie Județean Botoșani.Jandarmii vor prezenta tehnica și mijloacele de interv...