Primarul Cătălin Flutur, achitat în dosarul Uvertura Mall!

Primarul Cătălin Flutur, achitat în dosarul Uvertura Mall!

Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani, a fost achitat în procesul din dosarul Uvertura Mall. Decizia de achitare a fost luată de magistrații Tribunalului Botoșani, în același dosar fiind achitat și administratorul public al județului, Adriana Zăiceanu, dar și fostul secretar Ioan Apostu, precum și Cezar Puiu și Mihaela Gontineac, funcționari ai primăriei.

Conform motivației instanței, "achită pe inculpatul Flutur Cătălin-Mugurel ​pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu având ca rezultat obţinerea, pentru sine sau pentru altul, a unui folos necuvenit (...) întrucât faptele nu sunt prevăzute de legea penală".

De asemenea, "achită pe inculpata Zăiceanu Adriana pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu având ca rezultat obţinerea, pentru sine sau pentru altul, a unui folos necuvenit (...), întrucât faptele nu sunt prevăzute de legea penală".

Instanța "constată că în cauză nu există constituire de parte civilă, persoana vătămată Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Botoşani neformulând pretenţii financiare în cursul procesului penal. Dispune revocarea măsurilor asigurătorii instituite prin ordonanţele Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie, Serviciul Teritorial Suceava la data de 15 martie 2017 asupra bunurilor mobile/imobile aparţinând inculpaţilor".

VEZI AICI decizia instantei

Primarul Cătălin Flutur și funcționarii din primărie, alături de administratorul public al județului Botoșani, au fost trimiși în judecată de DNA pe motiv că, în perioada 2006-2011, ar fi diminuat ilegal redevența pentru terenul pe care s-a construit Uvertura Mall. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Îngrijorător! Mortalitatea prin boli cardiovasculare în România, de 3 ori mai mare decât prin cancer!

Marţi, 21 Mai 2019
78

Mortalitatea prin boli cardiovasculare este, în România, de trei ori mai mare decât cea prin cancer, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, preşedintele Societăţi...

FC Hermannstadt - FC Botosani 0-2. Victorie pe final de meci obţinută de botoșăneni în inferioritate numerică

Marţi, 21 Mai 2019
169

Mihai Roman şi Golofca au marcat pentru echipa lui Liviu Ciobotariu, într-un moment în care oaspeţii jucat în 10 după eliminarea lui Oaidă. Botoșănenii l-au pierdut pe...

La un pas de moarte, după ce lama unei coase i-a pătruns până aproape de inimă!

Marţi, 21 Mai 2019
1359

Incident deosebit de grav, petrecut chiar în curtea casei! Un bărbat în vârstă de 41 de ani, din Săveni, a ajuns la spital cu o plagă înjunghiată, pacientul fiind introdus...