Primarul Cătălin Flutur, achitat în dosarul Uvertura Mall!

Primarul Cătălin Flutur, achitat în dosarul Uvertura Mall!

Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani, a fost achitat în procesul din dosarul Uvertura Mall. Decizia de achitare a fost luată de magistrații Tribunalului Botoșani, în același dosar fiind achitat și administratorul public al județului, Adriana Zăiceanu, dar și fostul secretar Ioan Apostu, precum și Cezar Puiu și Mihaela Gontineac, funcționari ai primăriei.

Conform motivației instanței, "achită pe inculpatul Flutur Cătălin-Mugurel ​pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu având ca rezultat obţinerea, pentru sine sau pentru altul, a unui folos necuvenit (...) întrucât faptele nu sunt prevăzute de legea penală".

De asemenea, "achită pe inculpata Zăiceanu Adriana pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu având ca rezultat obţinerea, pentru sine sau pentru altul, a unui folos necuvenit (...), întrucât faptele nu sunt prevăzute de legea penală".

Instanța "constată că în cauză nu există constituire de parte civilă, persoana vătămată Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Botoşani neformulând pretenţii financiare în cursul procesului penal. Dispune revocarea măsurilor asigurătorii instituite prin ordonanţele Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie, Serviciul Teritorial Suceava la data de 15 martie 2017 asupra bunurilor mobile/imobile aparţinând inculpaţilor".

VEZI AICI decizia instantei

Primarul Cătălin Flutur și funcționarii din primărie, alături de administratorul public al județului Botoșani, au fost trimiși în judecată de DNA pe motiv că, în perioada 2006-2011, ar fi diminuat ilegal redevența pentru terenul pe care s-a construit Uvertura Mall. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Dăncilă: "Dacă șeful CNAS nu demisionează, mâine îl demit eu"

Luni, 22 Iulie 2019
50

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că marți îl va demite pe președintele CNAS, Răzvan Vulcănescu, dacă acesta nu își va da demisia. Premierul a mai spus că a cerut ministerului...

Fotografia zilei: coșul fără fund din curtea bisericii de lângă "Mavromati"

Luni, 22 Iulie 2019
141

Fotografia zilei de luni a fost trimisă de către una dintre cititoarele Știri.Botoșani.Ro, pe adresa redacției.Botoșăneanca a pozat unul dintre coșurile de gunoi din curtea bisericii "...

Maratonul Nordului 2019: traseul Teioasa Trail vine cu o noutate "abruptă"

Luni, 22 Iulie 2019
157

Traseul de Maraton al Nordului Teioasa Trail va avea, în premieră, un traseu modificat. Cei 20,5 km (530m diferență nivel, elevație maximă 270m) sunt configurați astfel încât alergătorii ...