Președintele unei ferme agricole de la Săveni, trimis în judecată după ce a prezentat 9 ani acte false pentru a primi fonduri europene!

Președintele unei ferme agricole de la Săveni, trimis în judecată după ce a prezentat 9 ani acte false pentru a primi fonduri europene!

Președintele Cooperativei Agricole “Zomina Ferm” din Săveni a fost trimis în judecată în stare de libertate de Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, pentru a obține pe nedrept fonduri europene nerambursabile.

Într-un comunicat de presă emis astăzi, procurorii au anunțat că în rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că în perioada 2010 – 2019, inculpatul, în calitate de președinte al Cooperativei Agricole “Zomina Ferm”, a depus la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (A.P.I.A.) mai multe documente false (centralizatoare de împuternicire pentru depunerea cererii unice de plată, formularul III.1, etc.), pentru obținerea în mod nelegal de subvenții pe suprafață pentru terenurile cu destinația pășune situate pe raza orașului Săveni, județul Botoșani.

Prin aceste demersuri, inculpatul ar fi obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum total de 1.660.501 lei, sumă cu care Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură s-a constituit parte civilă în cauză.

“În cauză, s-a dispus instituirea măsurilor asigurătorii asupra unor bunuri mobile, imobile și asupra unei sume de bani, ce aparțin celor doi inculpați (nr. președintele și cooperativa, care are calitatea de inculpat) . Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Botoșani cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză”, au explicat procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

DECIZIE de ultimă oră a autorităților: Spitalul Municipal din Dorohoi va fi transformat în unitate COVID, Maternitatea „scapă”

astăzi, 16:03
1193

Grupul de Suport Tehnic din cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) din Botoșani a schimbat radical decizia privind înființarea unui spital de tip Covid în municipiul-re...

România: tot mai multe cadre sanitare infectate cu noul coronavirus. Demisii în masă la spitalul din Orăştie din cauza lipsei echipamentului de protecţie

astăzi, 15:50
113

Conform raportărilor către INSP din teritoriu, în prezent, în țara noastră au fost înregistrate un număr 285 cadre medicale infectate cu noul corinavirus.În total, vor...

Cadru medical al UPU din Botoșani, confirmat cu coronavirus

astăzi, 14:57
1806

Două din cadrele medicale din cadrul UPU-SMURD au primit rezultatele în această dimineaţă, după ce au fost testate pentru noul coronavirus şi au fost izolate la domiciliu.Dacă medicul şef...