Președintele unei ferme agricole de la Săveni, trimis în judecată după ce a prezentat 9 ani acte false pentru a primi fonduri europene!

Președintele unei ferme agricole de la Săveni, trimis în judecată după ce a prezentat 9 ani acte false pentru a primi fonduri europene!

Președintele Cooperativei Agricole “Zomina Ferm” din Săveni a fost trimis în judecată în stare de libertate de Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, pentru a obține pe nedrept fonduri europene nerambursabile.

Într-un comunicat de presă emis astăzi, procurorii au anunțat că în rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că în perioada 2010 – 2019, inculpatul, în calitate de președinte al Cooperativei Agricole “Zomina Ferm”, a depus la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (A.P.I.A.) mai multe documente false (centralizatoare de împuternicire pentru depunerea cererii unice de plată, formularul III.1, etc.), pentru obținerea în mod nelegal de subvenții pe suprafață pentru terenurile cu destinația pășune situate pe raza orașului Săveni, județul Botoșani.

Prin aceste demersuri, inculpatul ar fi obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum total de 1.660.501 lei, sumă cu care Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură s-a constituit parte civilă în cauză.

“În cauză, s-a dispus instituirea măsurilor asigurătorii asupra unor bunuri mobile, imobile și asupra unei sume de bani, ce aparțin celor doi inculpați (nr. președintele și cooperativa, care are calitatea de inculpat) . Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Botoșani cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză”, au explicat procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cehi, turci şi italieni alături de Elie Radu al Botoşanilor

astăzi, 11:59
12

Patrimoniul cultural nu cuprinde doar monumente istorice, muzee și instituții de artă și cultură, dar și toată bogăția tradițiilor și meșteșugurilor populare.Aceasta este ceea ce şi...

Au început lucrările pentru construirea noii grădinițe din satul Stâncești

astăzi, 11:24
58

Liderii administrației din comuna Mihai Eminescu au anunțat că au început lucrările pentru construirea noii grădinițe din satul Stâncești.Deși proiectul trebuia să încea...

Fostul ministru al Muncii, deputatul PSD de Botoșani, Marius Budăi: ”NU sunt în totalitate bani de pensii în buget”

astăzi, 11:17
60

Fostul ministru al Muncii în Guvernul PSD, Marius Budăi, cel care prevestea că va vei o adevărată Apocalipsă după căderea Guvernului Dăncilă, a declarat, la Realitatea PLUS, că, î...