Poliţist obligat să achite daune morale hoţului prins în flagrant. Motivul: i-a lezat dreptul la imagine!

Tânărul prins la furat a spus că a fost umilit public, fiind dus pe jos până la poliție. Pe drum, mai mulţi pensionari adunaţi să joace şah într-un parc l-au aplaudat pe poliţist şi l-au huiduit pe suspectul furtului. 

Poliţist obligat să achite daune morale hoţului prins în flagrant. Motivul: i-a lezat dreptul la imagine!

Judecătorii Tribunalului Vaslui au luat o decizie fără precedent, obligând un poliţist să despăgubească un tânăr prins după comiterea unui furt. Motivul: i-a lezat dreptul la imagine. Alexandru Mălăncuş, agent în cadrul Poliţiei Rutiere Vaslui, va intra în istoria Poliţiei ca fiind primul poliţist obligat să despăgubească hoţul pe care l-a prins în flagrant. Judecătorii Tribunalului Vaslui i-au dat câştig de cauză tânărului acuzat de furt, însă i-au admis în parte pretenţiile.

În acţiunea de chemare în judecată, Iulian Morariu a solicitat judecătorilor să-l oblige pe poliţistul Alexandru Mălăncuş să-i achite în solidar cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Vaslui suma de 100.000 de euro cu titlul de daune morale.

”Admite în parte acţiunea în pretenţii formulată de reclamantul Morariu Iulian, în contradictoriu cu pârâţii Mălăncuş Alexandru şi Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Vaslui. Obligă pârâţii să achite reclamantului, cu titlu de daune morale, suma de 1.000 de lei”, se menţionează în hotărârea pronunţată pe Tribunalul Vaslui. 

Decizia instanţei nu este definitivă, părţile având posibilitatea să o conteste în termen de 30 de zile de la comunicare.

În motivarea cererii de chemare în judecată, Iulian Morariu a arătat că ar fi fost umilit public de poliţist, care, după ce l-a prins, l-a imobilizat folosind cureaua de la pantaloni, prinzânu-i mâinile şi legându-l cu cureaua de gât. Astfel, tânărul prins la furat a fost condus pe jos până la sediul poliţiei. În apropierea unităţii de poliţie, mai mulţi pensionari adunaţi să joace şah într-un parc l-au aplaudat pe poliţist şi l-au huiduit pe suspectul furtului.

Ulterior, după ce a fost condus la sediul Poliţiei Municipiului Vaslui, suspectul a fost fotografiat alături de poliţistul Alexandru Mălăncuş, iar imaginile cu acesta au fost, ulterior, publicate într-un ziar local. Gestul a fost considerat de suspect ca fiind un abuz, invocând că a fost prezentat ca un trofeu. Astfel, apreciind că i-au fost încălcate drepturile la imagine şi că a fost supus unor tratamente inumane, de umilinţă, tânărul s-a îndreptat împotriva poliţistului atât pe cale civilă, cât şi penală, reclamând agentul de poliţie pentru purtare abuzivă. Procurorii au stabilit, însă, că nu sunt întrunite elementele infracţiunii de purtare abuzivă, motiv pentru care au dispus clasarea cauzei. Material integral pe Adevarul.ro...

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea de tip Cod Galben pentru județul Botoșani!

astăzi, 10:10

Meteorologii eu emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă până vineri, la ora 18.00.Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei cu v...

Prefectul, apel în ședință pentru siguranța elevilor: „Observ că s-au făcut progrese...” (video)

astăzi, 09:40
27

O astfel de situație, a cazurilor de violență în școli, a fost punctată și de către șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, comisar șef de poliție Costîn...

Microbuz cu ucraineni răsturnat pe DN 17. Cinci persoane transportate la spital!

astăzi, 09:14
182

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, maior Alin Găleată, un microbuz s-a răsturnat, vineri dimineața, pe raza localității Prisaca Dornei. În microbuz se aflau șase perso...