Piromanul de o noapte din Botoșani este un minor. Polițiștii l-au arestat miercuri seară

Piromanul de o noapte din Botoșani este un minor. Polițiștii l-au arestat miercuri seară

Polițiștii botoșăneni au reușit să îl identifice pe autorul incendierilor de luni noapte. Piromanul care a incendiat mai multe mașini în oraș, este un minor din județ.

“În urma activităților informativ-investigative efectuate de către polițiștii de investigații criminale și cei de ordine publică, a fost identificat autorul actelor de distrugere prin incendiere comise în noaptea de 8 iulie 2019 pe raza municipiului Botoșani, în persoana unui tânăr de 17 ani, din comună Corni, care domiciliază fără forme legale pe raza orașului”, a precizat inspectorul Maria Carp, purtătorul de cuvânt al IJP Botoșani

Cu ocazia audierii, acesta le-a spus polițiștilor că a comis faptele pe fondul consumului de alcool și a unor probleme de ordin familial. 
Totodată, din cercetări, a rezultat că, pentru comiterea faptelor, acesta s-a folosit doar de o brichetă, fără a utiliza alte materiale combustibile.
 
Potrivit polițiștilor, pe numele tânărului a fost emisă o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în arestul IPJ Botoșani, urmând că astăzi să fie prezentat instanței de judecată cu propunere de luare a unei măsuri preventive. Cercetările continuă sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere. 
 
Mai multe cartiere din oraș, de pe traserul piromanului de o seară, au fost terorizate, după ce acesta a incendiat trei mașini, un căruț de copil și tomberoanele de gunoi dintr-un cartier. Deși acțiunile sale au fost în plin centru al orașului, incendiatorul s-a folosit de întunericul nopții și a acționat nestingherit prin jumătate de oraș.
 
Polițiștii au început de marți dimineață o acțiune amplă pentru a încerca identificarea autorului, solicitând imagini de pe camerele de supraveghere de la societăți aflate pe presupusul traseu, miercuri seară reușind găsirea acestuia.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Copii dintr-o comună, "La taifas" cu un rapsod, despre tradițiile locale

astăzi, 15:42
85

Joi, 18 iulie a.c., Asociaţia Cultural-Artistică “Albeșteanca”, din comuna căreia îi poartă numele, a desfăşurat cea de a doua activitate din cadrul proiectului "Tr...

Bărbat anchetat pentru pescuit ilegal, după ce a fost depistat de jandarmi

astăzi, 14:57
165

Un bărbat care pescuia lângă râul Prut, utilizând o plasă cu lungimea de 45 de metri, a fost depistat de jandarmi în cadrul unei acțiuni executate joi dimineață...

Familie internată, după o masă cu ciuperci

astăzi, 14:37
115

Şase persoane din județ, de 32, 40, 50, respectiv 57 de ani, printre care și doi copii de 8, respectiv 9 ani, au ajuns joi la Urgenţe, după ce au mâncat ciuperci culese ...