Mii de botoșăneni vor fi chemați pentru declarații în cel mai mare dosar penal din istoria României din ultimii 30 de ani!

Mii de botoșăneni vor fi chemați pentru declarații în cel mai mare dosar penal din istoria României din ultimii 30 de ani!

Mii de botoșăneni și sute de mii de oameni din toată România, vor fi chemați să dea declarații pentru instrumentarea celui mai mare dosar penal din istoria României din ultimii 30 de ani.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a anunțat că a preluat în vederea supravegherii urmăririi penale dosarul privind denunțul formulat de Biroul Electoral Central (B.E.C.) în cazul listelor de susținere a candidaților la alegerile prezidențiale.

BEC a sesizat parchetul în privința mai multor candidați la alegerile prezidențiale, în contextul în care, în urma verificărilor, instituția a constatat elemente de similitudine în semnăturile depuse de către aceștia.

Printre candidații vizați se numără Alexandru Cumpănașu, Miron Cozma, Bobby Păunescu, Ninel Peia sau Viorel Cataramă.

Fiecare a adus la BEC liste cu zeci de mii, unii au chiar câte 200.000 de semnături de susținere, care, conform BEC au “elemente de similitudine în semnături”, iar acum Parchetul ar trebui să cheme pentru declarații aproape 1 milion de români!

“Având în vedere complexitatea cauzei și amploarea cercetărilor ce urmează a fi efectuate, urmând a fi verificată veridicitatea semnăturilor unui număr foarte mare de persoane ce domiciliază în localități situate în mai multe județe, în cursul zilei de azi, 26 septembrie 2019, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a preluat în vederea supravegherii urmăririi penale dosarul privind denunțul formulat de Biroul Electoral Central (B.E.C.) pentru alegerea Președintelui României cu privire la împrejurarea că,  pe listele de susținători  ale unor  candidați, s-a constatat că un număr semnificativ de semnături, prezentate ca aparținând unor persoane diferite, prezintă elemente de similitudine evidentă, de natură a influența îndeplinirea condiției  legale referitoare la numărul minim de susținători de 200.000, prevăzut de art. 4 alin. 2, art. 27 alin. 2 lit c) din Legea nr. 370/2004“, se precizează într-un comunicat emis de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Cauza a fost înregistrată inițial pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, însă având în vedere că dosarul cuprinde un volum mare de documente, este preluat de Parchetul General.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
56

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...

O nouă serie de voluntari pregătită să participe la misiuni, alături de pompierii botoșăneni! (foto)

astăzi, 17:21
76

32 de botoșăneni, cu vârste cuprinse între 16 – 52 de ani, sunt pregătiți să participe la misiuni, alături de pompieri. Aceștia au finalizat primele două etape din cadrul pro...

Un polițist din Botoșani a cheltuit banii furați de la un bătrân, pe care tâlharii îi restituiseră!

astăzi, 15:34
373

Curtea de Apel Suceava l-a condamnat definitiv pe Ionuț-Cezar S., agent de poliție judiciară la Secția de Poliție Rurală nr. 1 din Botoșani, la doi ani de închisoare cu suspendarea execut...