Executor judecătoresc din Botoșani, executat. Trei ani de închisoare pentru delapidare și abuz în serviciu

Executor judecătoresc din Botoșani, executat. Trei ani de închisoare pentru delapidare și abuz în serviciu

Un executor judecătoresc din Botoșani a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare, pentru delapidare, abuz în serviciu, . Sentința a fost emisă marți de Curtea de Apel Suceva, după aproape un an de judecare, însă nu este definitivă.

În noiembrie 2014, procurorii Parchetului Curții de Apel Suceava au dispus trimiterea în judecată a executorului judecătoresc pentru abuz în serviciu și fals intelectual. Mai exact, în urmă cu mai mulți ani, Daniel Popa ar fi trebuit să încaseze 12.581,65 lei de la firma de confecții a unui cetățean italian, în numele unei societăți din Cluj, în baza unei sentințe judecătorești . Procedurile s-au demarat, dar debitul nu a mai fost încasat . De asemenea, a falsificat un înscris oficial, intitulat "proces-verbal de încheierea executării silite", cu prilejul întocmirii acestuia, prin atestarea că "litigiul a fost stins", întrucât "s-a plătit direct creditorului", împrejurare necorespunzătoare adevărului. Reprezentanții firmei clujene au depus plângere la Parchetul din Suceava, iar în noiembrie 2014 executorul a fost trimis în judecată.

În decembrie 2015, Înalta Curte de Casație și Justiție a respins că nefondat apelul lui Popa la sentința dată de Curtea de Apel Suceava și s-a pronunțat pentru un an și jumătate de închisoare.

Prin Ordinul Ministrului Justitiei, lui Daniel Popa i-a încetat calitatea de executor judecătoresc, începand cu data de 18 decembrie 2015, data rămânerii definitive a hotarârii judecătorești de condamnare.

Într-un alt dosar, a fost reclamat de Banca Comercială Română că și-ar fi însușit o importantă sumă de bani care ar fi trebui să revină băncii, ca urmare a executării. Fapta a fost dovedită ulterior.

Cele două pedepse s-au cumulat în trei ani cu executare, dar și achitarea sumei de 594.778,58 de lei către BCR, în afară de sumele datorate statului.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

USR Botoșani: Primari cu apucături de mafiot

astăzi, 08:42
101

Apropierea alegerilor de pe 9 iunie și intrarea în campania electorală scoate ce-i mai rău din anumiți primari și acoliți ai acestora. Membrii Alianței Dreapta Unită se confruntă cu sit...

Fals polițist descoperit de DIICOT, ce ”arsenal” au găsit polițiștii în mașina unui botoșănean!

astăzi, 08:21
197

În luna ianuarie 2024, martorul denunțător G.G., care are calitatea de inculpat într-un dosar al DIICOT Iași, în care este acuzat de trafic de persoane și proxenetism, și se afl...

Anchetă la Săveni, după incendiul de la fosta moară de cereale: Focul ar fi fost pus intenționat! (Video)

astăzi, 08:02
197

Potrivit repreznetanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani, incendiul de la Săveni a fost stins după aproximativ opt ore.Cauza probabilă ar fi acțiunea intenționată, ...