Executor judecătoresc din Botoșani, executat. Trei ani de închisoare pentru delapidare și abuz în serviciu

Executor judecătoresc din Botoșani, executat. Trei ani de închisoare pentru delapidare și abuz în serviciu

Un executor judecătoresc din Botoșani a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare, pentru delapidare, abuz în serviciu, . Sentința a fost emisă marți de Curtea de Apel Suceva, după aproape un an de judecare, însă nu este definitivă.

În noiembrie 2014, procurorii Parchetului Curții de Apel Suceava au dispus trimiterea în judecată a executorului judecătoresc pentru abuz în serviciu și fals intelectual. Mai exact, în urmă cu mai mulți ani, Daniel Popa ar fi trebuit să încaseze 12.581,65 lei de la firma de confecții a unui cetățean italian, în numele unei societăți din Cluj, în baza unei sentințe judecătorești . Procedurile s-au demarat, dar debitul nu a mai fost încasat . De asemenea, a falsificat un înscris oficial, intitulat "proces-verbal de încheierea executării silite", cu prilejul întocmirii acestuia, prin atestarea că "litigiul a fost stins", întrucât "s-a plătit direct creditorului", împrejurare necorespunzătoare adevărului. Reprezentanții firmei clujene au depus plângere la Parchetul din Suceava, iar în noiembrie 2014 executorul a fost trimis în judecată.

În decembrie 2015, Înalta Curte de Casație și Justiție a respins că nefondat apelul lui Popa la sentința dată de Curtea de Apel Suceava și s-a pronunțat pentru un an și jumătate de închisoare.

Prin Ordinul Ministrului Justitiei, lui Daniel Popa i-a încetat calitatea de executor judecătoresc, începand cu data de 18 decembrie 2015, data rămânerii definitive a hotarârii judecătorești de condamnare.

Într-un alt dosar, a fost reclamat de Banca Comercială Română că și-ar fi însușit o importantă sumă de bani care ar fi trebui să revină băncii, ca urmare a executării. Fapta a fost dovedită ulterior.

Cele două pedepse s-au cumulat în trei ani cu executare, dar și achitarea sumei de 594.778,58 de lei către BCR, în afară de sumele datorate statului.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

VIDEO: Un film exploziv cu un botoșănean! Managerul de la Institutul Socola către o angajată: "Rade-o de aici"!

Vineri, 15 Noiembrie 2019
499

”Ziarul de Iaşi” a intrat în posesia unei înregistrări care arată modul în care se comportă Gabriel Oprişanu, botoșăneanul care a ajuns manager al Institutului de ...

Radu Roșu, antrenorul CSM Botoșani, după victoria de la Galați: "Obiectivul nu mai pare greu de atins!"

Vineri, 15 Noiembrie 2019
250

CSM Botoșani și-a asigurat, în mare parte, prezența la turneul de baraj, însă nu acesta este obiectivul echipei. Promovarea în Liga Zimbrilor este marele vis al echipei moldave, ...

CIVILIZAȚIE! Fotografierea sub fustele femeilor și a victimelor accidentelor rutiere devine infracțiune în Germania!

Vineri, 15 Noiembrie 2019
245

”Upskirting-ul” sau realizarea de fotografii pe sub fustele femeilor fără ştirea acestora va deveni o infracţiune în Germania, a anunţat guvernul de la Berlin, la câteva l...