Elev bătut de agenţi de pază în urma unui conflict anterior! Toţi vor ajunge în faţa instanţei de judecată

O agresiune petrecută sub ochii a zeci de botoşăneni, într-un loc public, ajunge pe masa judecătorilor. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani au finalizat cercetările în dosarul ce priveşte purtarea abuzivă şi loviri şi alte violenţe.

Elev bătut de agenţi de pază în urma unui conflict anterior! Toţi vor ajunge în faţa instanţei de judecată

   Foto: Ştiri.Botoşani.Ro

Trei agenţi de pază şi un tânăr de 18 ani, toţi din municipiul Botoşani, au fost trimişi în judecată de anchetatori în urma a două agresiuni ce au avut loc la mai bine de o lună distanţă una de alta.

În noiembrie anul trecut, în timp ce se afla în serviciul de pază la un local din municipiul Botoşani care găzduia petrecerea de după Balul Bobocilor de la Colegiul Naţional Mihai Eminescu, un agent de pază de la o firmă specializată, V.F., a fost lovit, în urma unui conflict verbal anterior, de un tânăr de 18 ani, A.O., elev al unităţii de învăţământ.

Poliţiştii sosiţi la locul incidentului au luat declaraţiile martorilor şi a celor implicaţi, aceştia explicând că între cei doi protagonişti a existat un moment tensionat cauzat de faptul că agentul de pază ar fi încercat să-l scoată pe elev din local şi l-a prins de mână, acesta din urmă ripostând cu o lovitură.

La mai bine de o lună de la incident, acelaşi elev s-a prezentat la Poliţie, reclamând că în timp ce se afla în mall, a fost bătut de agenţii de pază ai obiectivului. Ancheta declanşată în acest caz a evidenţiat că agentul de pază cu care elevul avusese un conflict la acel bal al bobocilor îl văzuse pe tânăr în mall şi, împreună cu colegi de-ai săi, l-au lovit în mai multe rânduri, atât cu pumnii şi picioarele cât şi cu o bâtă de baseball, atât de faţă cu persoanele aflate în centrul comercial cât şi ulterior, în dispeceratul firmei de pază.

Violenţele, cu excepţia celor din dispecerat, au fost înregistrate pe camerele video din mall, astfel că agenţii de pază implicaţi în bătaie au fost identificaţi fără dubiu, chiar de conducerea firmei de pază. În schmb, bătaia suferită de elev în dispecerat a fost dovedită prin documentele medico- legale prezentate de acesta anchetatorilor şi care atestau traumatisme cranio-cerebrale, toracice şi ale membrelor, fiind necesare îngrijiri medicale atât în Spitalul Judeţean cât şi în Spitalul Clinic de Urgenţă "Dr. N. Oblu" din Iaşi.

Cele două dosare ce priveau agresiunile, atât cea de la Balul Bobocilor cât şi cea din mall, au fost conexate, iar procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani au înaintat instanţei un dosar în care agentul de pază agresor şi doi colegi de-ai săi, implicaţi în bătaie, vor fi judecaţi pentru purtare abuzivă, iar elevul de 18 ani- pentru lovire sau alte violenţe.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Peste 600 de amenzi și 55 de permise reținute de polițiștii de la Botoșani doar săptămâna trecută

astăzi, 12:57
17

Peste 55 de carnete de conducere au fost reținute săptămâna trecută de polițiștii de la Botoșani în urma unei acțiuni de control al siguranței pe șoselele din județ care a presu...

Autoritățile locale de la Dângeni s-au apucat de construit o sală de sport la școala din Iacobeni

astăzi, 12:24
115

Autoritățile locale de la Dângeni au început pregătirea unui teren din Iacobeni pentru a fi predat către Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației prin Compania ...

Și ăsta este bullying: Violențele asupra profesorilor, inclusiv cele pe internet, pedepsite prin Lege!

astăzi, 12:00
116

Bullyingul profesor-elev și elev-elev nu sunt singurele forme de violență prevăzute de Legea care reglementează aceste fapte.Potrivit proiectului normelor de aplicare pus în dezbatere ...