Elev bătut de agenţi de pază în urma unui conflict anterior! Toţi vor ajunge în faţa instanţei de judecată

O agresiune petrecută sub ochii a zeci de botoşăneni, într-un loc public, ajunge pe masa judecătorilor. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani au finalizat cercetările în dosarul ce priveşte purtarea abuzivă şi loviri şi alte violenţe.

Elev bătut de agenţi de pază în urma unui conflict anterior! Toţi vor ajunge în faţa instanţei de judecată

   Foto: Ştiri.Botoşani.Ro

Trei agenţi de pază şi un tânăr de 18 ani, toţi din municipiul Botoşani, au fost trimişi în judecată de anchetatori în urma a două agresiuni ce au avut loc la mai bine de o lună distanţă una de alta.

În noiembrie anul trecut, în timp ce se afla în serviciul de pază la un local din municipiul Botoşani care găzduia petrecerea de după Balul Bobocilor de la Colegiul Naţional Mihai Eminescu, un agent de pază de la o firmă specializată, V.F., a fost lovit, în urma unui conflict verbal anterior, de un tânăr de 18 ani, A.O., elev al unităţii de învăţământ.

Poliţiştii sosiţi la locul incidentului au luat declaraţiile martorilor şi a celor implicaţi, aceştia explicând că între cei doi protagonişti a existat un moment tensionat cauzat de faptul că agentul de pază ar fi încercat să-l scoată pe elev din local şi l-a prins de mână, acesta din urmă ripostând cu o lovitură.

La mai bine de o lună de la incident, acelaşi elev s-a prezentat la Poliţie, reclamând că în timp ce se afla în mall, a fost bătut de agenţii de pază ai obiectivului. Ancheta declanşată în acest caz a evidenţiat că agentul de pază cu care elevul avusese un conflict la acel bal al bobocilor îl văzuse pe tânăr în mall şi, împreună cu colegi de-ai săi, l-au lovit în mai multe rânduri, atât cu pumnii şi picioarele cât şi cu o bâtă de baseball, atât de faţă cu persoanele aflate în centrul comercial cât şi ulterior, în dispeceratul firmei de pază.

Violenţele, cu excepţia celor din dispecerat, au fost înregistrate pe camerele video din mall, astfel că agenţii de pază implicaţi în bătaie au fost identificaţi fără dubiu, chiar de conducerea firmei de pază. În schmb, bătaia suferită de elev în dispecerat a fost dovedită prin documentele medico- legale prezentate de acesta anchetatorilor şi care atestau traumatisme cranio-cerebrale, toracice şi ale membrelor, fiind necesare îngrijiri medicale atât în Spitalul Judeţean cât şi în Spitalul Clinic de Urgenţă "Dr. N. Oblu" din Iaşi.

Cele două dosare ce priveau agresiunile, atât cea de la Balul Bobocilor cât şi cea din mall, au fost conexate, iar procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani au înaintat instanţei un dosar în care agentul de pază agresor şi doi colegi de-ai săi, implicaţi în bătaie, vor fi judecaţi pentru purtare abuzivă, iar elevul de 18 ani- pentru lovire sau alte violenţe.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O femeie a fost luată înainte de un autoturism, chiar pe trecerea de pietoni

astăzi, 15:53
396

O femeie a ajuns la spital, după ce a fost victima unui accident rutier, în fața sediului de la Permise. O femeie de 51 de ani a fost lovită de un autoturism Audi, în timp ce trave...

Ana Birchall, dată afară de la Ministerul Justiției din cauză că a vrut să desființeze SS. Noul ministru, Dana Gîrbovan

astăzi, 15:42
387

CEX al PSD a decis să o remanieze pe Ana Birchall din funcția de ministru al Justiției. În locul ei va fi propusă Dana Gîrbovan, președintele UNJR, susținător al modificărilor adus...

Direcția Veterinară despre pesta porcină africană: „Evoluția bolii ia amploare” în Botoșani

astăzi, 15:34
70

Membrii Comitetului Local de Combaterea Bolilor (CLCB) s-au întrunit din nou, vineri, în şedinţă, pentru a lua act de noi cazuri de pestă porcină africană (PPA), în judeţ...