Dosarul tâlhăriilor din decembrie merge mai departe! Între timp, suspecţii adună condamnări în alte cauze!
BOTOSANI

Nici nu a fost loc de discuţii în camera preliminară, acolo unde s-a dezbătut probatoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani în cazul celor trei suspecţi în cele cinci cazuri de tâlhărie înregistrate în municipiul Botoşani la mijlocul lunii decembrie a anului trecut.

Dosarul tâlhăriilor din decembrie merge mai departe! Între timp, suspecţii adună condamnări în alte cauze!

   Foto: Ştiri.Botoşani.Ro

Instanţa Judecătoriei Botoşani care a luat în dezbatere dosarul tâlhăriilor din decembrie a acceptat probatoriul Parchetului integral, mai ales după ce cei trei suspecţi, Dragoş M., Cătălin A. şi Mircea I. şi-au recunoscut faptele, dând însă vina pe altul pentru iniţiativele tâlhăriilor.

Asta nu se înseamnă că nu au avut diverse solicitări de la judecătorul de caz: Dragoş M. a susţinut că raportul de expertiză genetică este nelegal şi a cerut restituirea cauzei la Parchet, instanţa respingând constestaţiile acestuia.

Ca atare, "constată legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală, legalitatea sesizării instanţei cu privire la rechizitoriul nr.6613/P/2016 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani, întocmit la data de 10 martie 2017, prin care s-a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpaţilor pentru săvârşirea a cinci infracţiuni de tâlhărie calificată", după cum se arată în decizia instanţei.

În altă ordine de idei, în timp ce poliţiştii botoşăneni îi cautau după atacurile din municipiu, Mircea I. Şi Cătălin A. îşi făceau de cap în Suceava, acolo unde au jefuit alte două femei. Capturaţi de poliţiştii suceveni, cei doi au fost trimişi la Botoşani, însă anchetatorii din judeţul vecin au continuat cercetările. Astfel că cei doi au fost trimişi în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava, sub acuzaţia de tâlhărie calificată şi respectiv complicitate la tâlhărie. Recent, cei doi au fost condamnaţi la 4 ani şi respectiv doi ani, opt luni şi 494 de zile de închisoare cu executare pentru tâlhărie calificată. Sentinţa a fost atacată deja, dosarul urmând să ajungă la instanţa superioară. Mai mult, toţi trei au fost trimişi în judecată şi de Parchetul de pe lângă Judecătoria Dorohoi, pentru alte două tâlhării comise înaintea atacurilor de la Botoşani.

Despre trimiterea în judecată a celor trei, Ştiri.Botoşani.Ro a scris aici:

Indivizii care au semănat teroare în municipiu în luna decembrie, trimişi în judecată! Aruncă vina unul pe altul!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
79

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
219

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...

Cum vrea un fost consilier al lui Costică Macaleți să schimbe pe furiș procedura de verificare a colaboratorilor Securității!

astăzi, 13:54
95

În timp ce Parlamentul numește șase noi membri în Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), în instituție mocnește un scandal legat de procedura de ...