Doliu în Justiția botoșăneană: S-a stins din viață Olimpia Samoilă

Doliu în Justiția botoșăneană: S-a stins din viață Olimpia Samoilă

   Foto: emancipareafemeii.blogspot.com

Un om care s-a dedicat vreme de câteva decenii magistraturii, ca judecător, președinte al Judecătoriei, președinte al Secției Penale în cadrul Tribunalului Botoșani și, în ultimă instanță, ca avocat. 

Absolventă a Facultății de Drept în cadrul Universității București, a slujit întreaga viață magistratura, dreptatea, manifestând o atitudine demnă, dar nu lipsită de înțelepciunea atât de necesară unui om care împarte dreptatea în sala de judecată.

"Cu profundă durere în suflet am aflat că unul dintre cei mai buni profesioniști ai dreptului din Botoșani, după o viață închinată justiției, Olimpia Samoilă, a luat drumul spre cele sfinte. Sincere condoleante familiei indoliate si Dumnezeu să o ierte!", este mesajul transmis de Liviu Rădășanu.

Olimpia Samoilă a fost, pentru cei care au cunoscut-o, "un om cald, drept, dornic de alăturarea cu oameni simpli și frumoși. Ea fugea permanent de fățărnicie. Dumnezeu s-o odihnească după atâta zbucium și chin!", după cum scrie Ana Preda.

"... în primul rând e vorba de modestie, toleranță, discreție, bun caracter, neprecipitare, curaj al opiniei motivate și drepte, în contra, chiar, a oricărui curent majoritar, ambiție de ,,catâr” în afirmarea adevărului..." spune prof. Valerius M. Ciucă despre profesionistul Olimpia Samoilă.

Dumnezeu să o ierte și să o odihnească în pace!

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

A vrut să mănânce un fruct, dar a ajuns la spital înțepată de o albină!

Miercuri, 19 Iunie 2019
304

Femeia în vârstă de 60 de ani se afla în curtea casei, la Săveni. În momentul când a vrut să muște dintr-un fruct, femeia a simțit o înțepătură puternică l...

Vama va ieși din subordinea ANAF în luna iulie. Va fi o structură independentă

Miercuri, 19 Iunie 2019
379

Actul normativ privind scoaterea Vămii din subordinea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) va fi supus dezbaterii publice în luna iunie, iar în iulie va fi adoptat, a decl...

Partea bună a ploilor din ultima perioadă: Recolta de grâu și porumb va fi mult mai bună în acest an

Miercuri, 19 Iunie 2019
320

Ploile care au cazut in mare parte a Uniunii Europene (UE) au determinat serviciul de monitorizare agrometeo european (MARS) sa imbunatateasca estimarile privind productia de grau si porumb din acest ...