Doliu în Justiția botoșăneană: S-a stins din viață Olimpia Samoilă

Doliu în Justiția botoșăneană: S-a stins din viață Olimpia Samoilă

   Foto: emancipareafemeii.blogspot.com

Un om care s-a dedicat vreme de câteva decenii magistraturii, ca judecător, președinte al Judecătoriei, președinte al Secției Penale în cadrul Tribunalului Botoșani și, în ultimă instanță, ca avocat. 

Absolventă a Facultății de Drept în cadrul Universității București, a slujit întreaga viață magistratura, dreptatea, manifestând o atitudine demnă, dar nu lipsită de înțelepciunea atât de necesară unui om care împarte dreptatea în sala de judecată.

"Cu profundă durere în suflet am aflat că unul dintre cei mai buni profesioniști ai dreptului din Botoșani, după o viață închinată justiției, Olimpia Samoilă, a luat drumul spre cele sfinte. Sincere condoleante familiei indoliate si Dumnezeu să o ierte!", este mesajul transmis de Liviu Rădășanu.

Olimpia Samoilă a fost, pentru cei care au cunoscut-o, "un om cald, drept, dornic de alăturarea cu oameni simpli și frumoși. Ea fugea permanent de fățărnicie. Dumnezeu s-o odihnească după atâta zbucium și chin!", după cum scrie Ana Preda.

"... în primul rând e vorba de modestie, toleranță, discreție, bun caracter, neprecipitare, curaj al opiniei motivate și drepte, în contra, chiar, a oricărui curent majoritar, ambiție de ,,catâr” în afirmarea adevărului..." spune prof. Valerius M. Ciucă despre profesionistul Olimpia Samoilă.

Dumnezeu să o ierte și să o odihnească în pace!

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Recomandare de weekend: Un nou spectacol online oferit de Teatrul „Vasilache”

astăzi, 17:01
72

Duminică, 7 iunie, începând cu ora 11:00, Teatrul pentru Copii și Tineret „Vasilache” din Botoșani, îi invită pe cei mici, dar și pe cei mari, la vizionarea spe...

Patru bărbați aduși la închisoarea din Botoșani, dintre care trei condamnați pentru tentativă de omor

astăzi, 16:54
146

Vineri, patru bărbați din județul Suceava, dintre care trei condamnați pentru tentativă de omor, au fost escortați la Penitenciarul din Botoșani.Mai întâi, la  S.P.R. ...

O elevă eminentă din Dorohoi, condamnată la suferință, are nevoie de ajutorul semenilor

astăzi, 16:49
131

Oana Silivstru este o elevă eminentă din Dorohoi, care, la numai 16 ani, boala și suferința au pus stăpânire pe viața ei. Problemele copilei au început încă de la naștere. Fi...