Doliu în Justiția botoșăneană: S-a stins din viață Olimpia Samoilă

Doliu în Justiția botoșăneană: S-a stins din viață Olimpia Samoilă

   Foto: emancipareafemeii.blogspot.com

Un om care s-a dedicat vreme de câteva decenii magistraturii, ca judecător, președinte al Judecătoriei, președinte al Secției Penale în cadrul Tribunalului Botoșani și, în ultimă instanță, ca avocat. 

Absolventă a Facultății de Drept în cadrul Universității București, a slujit întreaga viață magistratura, dreptatea, manifestând o atitudine demnă, dar nu lipsită de înțelepciunea atât de necesară unui om care împarte dreptatea în sala de judecată.

"Cu profundă durere în suflet am aflat că unul dintre cei mai buni profesioniști ai dreptului din Botoșani, după o viață închinată justiției, Olimpia Samoilă, a luat drumul spre cele sfinte. Sincere condoleante familiei indoliate si Dumnezeu să o ierte!", este mesajul transmis de Liviu Rădășanu.

Olimpia Samoilă a fost, pentru cei care au cunoscut-o, "un om cald, drept, dornic de alăturarea cu oameni simpli și frumoși. Ea fugea permanent de fățărnicie. Dumnezeu s-o odihnească după atâta zbucium și chin!", după cum scrie Ana Preda.

"... în primul rând e vorba de modestie, toleranță, discreție, bun caracter, neprecipitare, curaj al opiniei motivate și drepte, în contra, chiar, a oricărui curent majoritar, ambiție de ,,catâr” în afirmarea adevărului..." spune prof. Valerius M. Ciucă despre profesionistul Olimpia Samoilă.

Dumnezeu să o ierte și să o odihnească în pace!

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Eugen Teodorovici bagă frica în bugetari: Încep disponibilizările

Vineri, 19 Aprilie 2019
663

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat, joi, că ministerul pe care îl conduce le-a cerut deja miniştrilor şi şefilor de agenţii să comunice o situaţie clară privind...

Lucrări de cadastru în Mihai Eminescu și Vlădeni, derulate prin POR

Vineri, 19 Aprilie 2019
130

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a inițiat două proceduri de licitație pentru achiziționarea serviciilor de înregistrare sistematică în Sistemul in...

Liviu Dragnea: "Vom da o lege ca să pedepsim orice firmă nemernică străină - și chiar și românească - care..."

Vineri, 19 Aprilie 2019
1029

Liviu Dragnea a spus vineri, la Botoșani, că Parlamentul va adopta o lege prin care va fi pedepsită "orice firmă nemernică străină", "și chiar și românească",&...