Botoșăneni în dosarul mitei de la Medicină! Unul este arestat la domiciliu, celălalt sub control judiciar!

Tinerii sunt acuzaţi că ar fi cerut de la diverşi studenţi de la UMF Iași sume de bani care ar fi fost destinate unor cadre didactice implicate în sesiunea de restanţe şi măriri din vara acestui an.

Botoșăneni în dosarul mitei de la Medicină! Unul este arestat la domiciliu, celălalt sub control judiciar!

În dosarul 384/P/2017, trei persoane au fost inculpate, potrivit unor surse juridice. Vladimir Păun (31 de ani, din Dorohoi) şi Mustafa Abdi (22 de ani, originar din Siria) sunt cercetaţi în arest la domiciliu, în timp ce Andrei Chebac (din Botoşani) este cercetat sub control judiciar, arata Ziarul de Iași.

În referatul de arestare preventivă emis pe numele lui Vladimir Păun şi Abdi se menţiona că ancheta a pornit la finele lunii iunie, după ce la Parchet a ajuns informaţia că Ştefan Vladimir Păun ar comite fapte de trafic de influenţă, promiţând unor studenţi că poate interveni pe lângă cadre didactice de la UMF. Ulterior, în timpul investigaţiilor, anchetatorii ar fi obţinut informaţii şi despre studentul sirian, acesta fiind cel care, concret, ar fi dat mită cel puţin unui cadru didactic. Materia pentru care cei doi spuneau că pot interveni este Anatomie, de la Facultatea de Medicină a UMF, fiind vorba de examenele de restanţă-măriri, din perioada 17 - 27 iulie. Ştefan-Vladimir Păun ar fi cerut şi primit, pe 13 iulie, 300 de euro de la studentul restanţier Ştefan Rareş E., prin intermediul mamei sale, însă nu ar fi reuşit să îl ajute pe student să obţină notă de trecere la disciplina Anatomie. Din acest motiv a apelat la Mustafa Abdi, despre care ştia că are influenţă asupra cadrelor didactice. După ce studentul sirian ar fi intervenit la cunoştinţele sale, studentul Ştefan Rareş E. ar fi obţinut, prin fraudarea examenului, nota 5.08. Acelaşi Abdi Mustafa ar fi avut, pe 20 iulie, un schimb de mesaje cu studenta Ga­briela-Elena C., căreia i-a promis că o poate ajuta să obţină o notă de trecere la Specia­lizarea Medicină, de la Facultatea de Medi­cină. În documentele juridice se menţionează că cel puţin un cadrul didactic de la UMF ar fi primit efectiv mită însă, până la acest moment, niciunul nu a fost pus sub acuzare oficial. În documentul citat, se face însă o referire cu privire la posibila identitate a cadrului universitar.

Potrivit Ziarul de Iași, procurorii ieşeni au reuşit să identifice conferenţiarul universitar de la UMF Iaşi care ar fi primit mită în sesiunea de restanţe din iulie. Conferenţiarul doctor Cristinel Ionel Stan a fost pus oficial sub acuzare, având calitatea de suspect în dosar. Două fapte de luare de mită şi două de abuz în serviciu îi sunt imputate cadrului universitar ieşean, director al departamentului Ştiinţe Morfo-Funcţionale de la Facultatea de Medicină.

Ştefan Păun şi Mustafa Abdi au aflat ieri că vor fi nevoiţi să stea în case pentru încă 25 de zile. În acelaşi dosar mai este cercetat şi Andrei Chebac, aflat sub control judiciar.

Cristinel Ionel Stan activează în cadrul UMF Iaşi încă din 1996, atunci când a fost încadrat ca preparator universitar la disciplina Anatomie-Embriologie. Cadrul universitar este doctor în ştiinţe medicale din 2005, el fiind autorul sau coautorul mai multor lucrări de specialitate. Multe dintre lucrările publicate de către Stan au fost semnate alături de un cadru universitar acuzat de fapte reprobabile: Dumitru Păduraru, condamnat cu suspendare după ce a cerut favoruri sexuale de la o studentă, pentru a o promova, mai scrie sursa citată.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
611

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
459

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2999

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...