Botoșănean condamnat la doi ani de închisoare, după ce a încercat să își ucidă un vecin

Botoșănean condamnat la doi ani de închisoare, după ce a încercat să își ucidă un vecin

Un botoșănean a fost condamnat definitiv pentru tentativă de omor, după ce a lovit un vecin cu toporul, în zona craniană. Este vorba despre Alexandru Neagu, din comuna Românești, care a încercat să își ucidă un vecin în urmă cu trei ani. Acesta va sta doi ani după gratii.

Procesul bărbatului a fost amânat de trei ori, fie din necesitatea reprogramării martorilor, fie din cauza absenței inculpatului în sala de judecată. Inițial, Neagu primise cinci ani de închisoare cu executare, la care se adăugau doi ani de interzicere a dreptului de ocupare a unui post la stat. După ce a contestat decizia la Curtea de Apel Suceava, pe 14 mai, acesta a primit o sentință definitivă de doi ani de carceră, pronunțată luni.

Totodată, bărbatul va achita următoarele despăgubiri: 448,9 lei către Serviciul Judeţean de Ambulanţă Botoşani, reprezentând contravaloare transport şi asistenţă medicală acordată persoanei vătămate; 87,55 lei către Spitalul Judeţean de Urgenţă „Mavromati” Botoşani, reprezentând cheltuieli de spitalizare a persoanei vătămate, la care se va adăuga dobânda calculată conform O.G. nr. 13/2011, 300 de lei către stat, cu titlu de cheltuieli judiciare și 1495 de lei către avocatul din oficiu, sumă ce se va avansa Baroului Botoşani din fondurile Ministerului Justiţiei.

În noaptea de 5 spre 6 martie 2016, în timp ce se afla la locuinţa lui Gabriel Ichim, în urma unei conflict verbal, a părăsit domiciliul victimei și a revenit cu un topor, cu care și-a lovit apoi vecinul în zona capului. Victima a stat în spital 11 zile pentru îngrijiri medicale, având mai multe contuzii ale unor plăgi.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Trei incendii în mai puțin de o oră în această seară la Botoșani. Pompierii au intervenit de urgență și cu ajutorul voluntarilor (Galerie Foto)

Marţi, 18 Februarie 2020
295

Pompierii din Trușești au fost solicitați în această seară să intervină pentru stingerea a trei incendii izbucnite, în mai puțin de o oră, pe rază localităților Ionășeni, &ic...

VERSURI DIN STRADĂ: Vis de Ianuarie

Marţi, 18 Februarie 2020
82

Continuăm și în această seară să publicăm încă o poezie primită pe adresa de e-mail a redacției noastre. Aceasta a fost trimisă de Mirela Butacu. Ca în fiecare zi, vă dori...

Vânzarea cartelelor de telefon prepay se va face mai departe fără buletin. CCR a respins ordonanța lui Dăncilă

Marţi, 18 Februarie 2020
125

Curtea Constituțională (CCR) a respins marți, cu unanimitate de voturi, ordonanța de urgență adoptată anul trecut de Guvernul Dăncilă, prin care s-a introdus prevederea ca vânzarea cart...