Bărbatul care și-a omorât mama este urmărit penal. Urmează expertiza medico-legală psihiatrică a suspectului

Expertiza medico-legală psihiatrică a suspectului se va efectua în vederea stabilirii discernământului. 

Bărbatul care și-a omorât mama este urmărit penal. Urmează expertiza medico-legală psihiatrică a suspectului

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a început urmărirea penală față de suspectul M.F., cu privire la săvârșirea infracțiunii violență în familie raportat la omor. În fapt, s-a reținut că, în ziua de 1 octombrie 2018, în timp ce se afla pe raza satului Dracșani, comuna Sulița, suspectul M.F., în vârstă de 54 de ani, pe fondul unui conflict spontan, a aplicat mamei sale mai multe lovituri de cuțit cauzându-i leziuni incompatibile cu viața.

Faţă de suspectul M.F. s-a dispus efectuarea expertizei medico-legale psihiatrice, în vederea stabilirii discernământului, conform legii.

"Facem precizarea că efectuarea în continuare a urmăririi penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului şi care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie", precizează un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani.


Oribila crimă s-a produs luni seara. Un tânăr care se deplasa cu mașina pe ulițele satului a observat pe drum un om plin de sânge. M.F., în vârstă de 54 de ani, era îmbrăcat sumar, în ciuda frigului, și i-a spus tânărului că mama lui a murit. Încercând să afle amănunte, având în vedere starea în care se afla bărbatul de 54 de ani, tânărul a aflat că femeia s-ar fi agățat într-un gard. După care, insistând să vadă starea în care se află bătrâna de 80 de ani, tânărul a avut parte de o imagine de coșmar. La marginea unei pădurici, într-un lan de porumb, trupul unei femei zăcea cu fața în jos, sfârtecat de zeci de lovituri de cuțit. Tânărul a sunat la 112, la fața locului ajungând două echipaje de poliție, solicitându-se și un echipaj medical, dar intervenția acestuia a fost zadarnică. A fost chemat un procuror al Parchetului de pe lângă Tribunal, fiul femeii fiind reținut de polițiști și dus la audieri. Sătenii spun că bărbatul ar suferi de o afecțiune psihică. De altfel, la început el a spus că tatăl lui este cel care i-ar fi omorât mama. Procurorii vor încerca să deslușească tragedia.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Singurul candidat înscris pentru postul de manager al Spitalului „Mavromati” a fost respins!

astăzi, 12:11
52

Pentru postul de manager al Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani o singură persoană și-a depus dosarul de înscriere în concurs.În urma verificării dosar...

Medic, despre cel mai mare pericol în AVC: ”Fiecare minut, fiecare oră înseamnă scăderea şansei de recuperare a pacientului”

astăzi, 11:56
81

Profesorul Gheorghe Iana, doctor în medicină, afirmă că este important ca pacienţii, dar şi familiile acestora să înveţe să recunoască simptomele unui accident vascular cerebral (...

Plecare în plin campionat de la FC Botoșani. Vârful de atac titular a semnat cu un club din străinătate!

astăzi, 10:45
142

FC Botoșani, ultima clasată din play-out, s-a despărțit de atacantul croat Miroslav Ilicic (25 de ani), adus în toamnă.Titular până în februarie la echipa antrenată acum d...