Zilele Nordului, un succes: peste 2000 de turiști au participat la a șasea ediție a manifestării!

Zilele Nordului, un succes: peste 2000 de turiști au participat la a șasea ediție a manifestării!

Peste 2.000 de turiști din 10 județe și 6 țări au fost prezenți la a șasea ediție a Zilelor Nordului, ceea ce i-a făcut pe organizatori să considere că întreaga acțiune a  fost un succes.

Într-un comunicat remis în această dimineață, organizatorii au precizat că la acțiune au fost prezenți turiști din București, Cluj, Mureș, Iași, Suceava, Vrancea, Hunedoara, Galați, Alba, Galați, dar și din Republica Moldova, Italia, Ucraina, Lituania, Mexic, Portugalia.

Acestora li s-au alăturat circa 7.000 de botoșăneni care au luat parte la cele 40 de concerte și evenimente din programul din acest an al festivalului.

Cei mai mulți participanți s-au înregistrat la concertele ON/OFF din Poiana Teioasa, când patru dintre cele mai iubite trupe din rockul alternativ românesc au acceptat să ia parte la un experiment muzical de excepție, cântând în aceeași formulă în două seri consecutive, însă o dată electric și o dată acustic.

Acțiunea s-a desfășurat între 16 și 18 august la Darabani și localitățile limitrofe. Zilele Nordului este un festival de muzică, arte, sport și călătorii găzduit la Darabani, pe colțul celor trei frontiere: România, Ucraina și Republica Moldova, organizat de către Asociația Nord, având ca parteneri principali Bergenbier, Consiliul Județean Botoșani și Radio Guerrilla.

„Experimentul ON/OFF a adus circa 4.500 de persoane în Poiana Teioasa, un record pentru două seri de festival. Pentru noi însă mare bucurie nu sunt recordurile, ci faptul că există un public numeros și realmente viu pentru toate evenimentele pe care le propunem: Tururile Nordului la Botoșani, Dorohoi și Darabani s-au desfășurat cu autocarele pline, lumea vine la conferințele, dezbaterile și atelierele noastre, competițiile noastre sportive adună sute de oameni din toată țara. E entuziasmat pentru noi, organizatorii, să vedem că 250 de voluntari, elevi și studenți din zonă, vor să pună umărul alături de noi la un proiect care să facă bine comunităților lor”, explicat Ștefan Teișanu, președintele Asociației Nord, cea care a organizat întreaga acțiune.

Sub sloganul #RădăcinileCresc, festivalul din acest an a propus concerte la Conacul Balș și în Poiana Teioasa din Darabani, competiții sportive pentru cicliști, tenismeni și alergători în Pomârla și Darabani, ateliere și conferințe pentru tineri, artă stradală, expoziții și dezbateri, precum și tururi ghidate în Botoșani, Dorohoi, Darabani și Pomârla.

Omul cu șobolani, Implant pentru Refuz, Partizan și The Kryptonite Sparks au fost invitate cu show-uri speciale în ultimele două seri de festival, cântând electric sâmbătă și acustic duminică.

Conferința Întâlnirile Nordului i-a reunit la Darabani pe scriitorul Dan Lungu, jurnalista Florentina Toniță, juristul Luca Ciubotaru și anteprenorul Radu Bichir, împreună cu 120 de participanți din toată țara.

Sorin Onișor a condus workshop-ul de fotografie Satele Nordului, HarceaPacea a realizat lucrări de artă stradală în șantierul abandonat din centrul orașului, cercetătorul Alex Aioanei a conferințiat pe tema „Frontiere: Cotidian și imaginat la granița cu URSS”, iar arhitecul Eugen Pănescu și istoricul de artă Irina Leca au susținut un atelier pe teme de conservare a patrimoniului din Darabani.

Maratonul Nordului a adunat aproape 500 de participanți - cicliști, alergători, tenismeni - la startul competițiilor sportive din acest an: MTB Pomârla, Teioasa Trail și Nordul Joacă Tenis.

Tururile Nordului i-au dus pe pasionații de călătorii pe urmele personalităților clasice și contemporane din cultura botoșăneană, precum și pe cele ale avangardiștilor nativi din Dorohoi care au dat tonul în lumea literar-artistică interbelică. Alte călătorii de pe agenda festivalurilor au avut loc la Darabani și Miorcani, la conacele, muzeele și monumentele naturii din zonă.

“Circa 9.000 de persoane au participat la evenimentele ediției a șasea a festivalului. 4.500 de persoane au luat parte la cele două seri de concerte din Poiana Teioasa, peste 1.000 au venit la Conacul Balș pentru concertul de deschidere și filmele proiectate la fiecare miez de noapte. La conferințele și atelierele festivalului au participat circa 400 de persoane, alți 100 de participanți au mers în Tururile Nordului, în campingurile oficiale s-au cazat 500 de festivalieri, iar numărul de invitați ai festivalului - artiști, traineri, vorbitori și jurnaliști - a fost de 50 de persoane.Ediția a șasea a Zilelor Nordului a fost realizată de o echipă formată din 25 de membri ai staff-ului tehnic, 25 de colaboratori și 250 de voluntari”, au mai explicat organizatorii.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Pompierii botoșăneni îi provoacă pe jandarmii din Botoșani și pompierii din cadrul ISU Vrancea sa doneze sânge! VIDEO

astăzi, 11:40
30

Pompierii de la Botoșani i-au provocat astăzi pe jandarmii din Botoșani, dar și pe pompierii din cadrul ISU Vrancea să se alăture unei campanii de donare de sânge. „Te provoc: Fii sa...

Nu lăsa câinele pe scaunul din față în mașină. Amenda este de aproape 3000 de lei!

astăzi, 11:09
48

Era știut că șoferii nu au voie să transporte pe locurile din față minori, dar ceea ce nu cunosc este că același lucru este valabil și în cazul animalelor de companie!Codul Rutier 2...

Un bărbat s-a îmbătat și a anunțat la 112 că a fost răpit și sechestrat!

astăzi, 10:46
95

Un bărbat a fost sancţionat pentru apelare nejustificată a numărului unic 112 după ce s-a îmbătat și a sunat la poliție anunțând că a fost răpit și sechestrat!Poliţiştii ...