Un botoșănean a încercat să păcălească mai multe persoane, prin metoda "premiul"! Cum proceda!

Un tânăr din județul Botoșani este acuzat de săvârșirea mai multor infracțiuni de înșelăciunea, după ce a încercat să păcălească mai multe persoane, dându-se drept angajat al unei firme de telefonie mobilă. 

Un botoșănean a încercat să păcălească mai multe persoane, prin metoda "premiul"! Cum proceda!

În continuarea cercetărilor efectuate într-un dosar penal privind săvârșirea mai multor infracțiuni de înșelăciune, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Ploiești au identificat persoanele bănuite de comiterea faptelor, respectiv un bărbat de 30 de ani din municipiul Botoșani și o femeie de 39 de ani din municipiul Sighetu Marmației.

"În fapt, se pare că aceștia, în perioada august — septembrie 2016, ar fi înșelat două persoane din Ploiești, pe care le-ar fi contactat telefonic și, pretinzând că ar fi beneficiarii unor premii oferite de o societate de telefonie, le solicitau diverse sume de bani, sub pretextul că acest lucru ar face parte din procedura necesară intrării în posesia premiilor. De asemenea, alte 8 persoane au fost contactate de aceștia, însă au refuzat să dea curs 'ofertei' așa-zisului angajat al firmei de telefonie", se arată într-un comunicat al IPJ Prahova.

Banii ar fi fost transmiși prin mijloace electronice de plată, fiind ridicați de femeia bănuită, totalizând un prejudiciu de aproximativ 2.000 de lei.

În baza probatoriului administrat, s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale sub aspectul săvârșirii a trei infracțiuni de înșelăciune, două de înșelăciune în formă continuată și opt infracțiuni de tentativă la înșelăciune.

Anchetatorii vor solicita instanței de judecată dispunerea de măsuri preventive față de cei doi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
323

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
556

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
165

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...